L' actuació de twerking de l’ontinyentina Lirios Pastor el passat dissabte en Xàbia, dins del Dia de les ‘Quintaes’ amb motiu de les Fogueres, no va sentar gens bé a alguns sectors i plataformes.
Este espectacle, que va ballar junt amb altres xiques, és una modalitat de ball en la que destaca el moure els malucs de manera sensual, va ser qualificat de "sexista" e "inapropiat" per realitzar-se a plena llum del dia i, segons van assegurar alguns va tindre lloc davant de menors, un fet que les ballarines desmentixen. "Es la primera vegada en molt de temps que hem tingut este problema", comenta Lirios. L'ontinyentina ha puntualitzat que l'espectacle va tindre lloc de 21:00 a 00:00 hores i que les persones que estaven allí eren "majors d'edat, no era una festa per a xiquets".
Lirios Pastor ha defès esta disciplina, una modalitat que "fomenta l'autoestima de les dones, llevant pors i complexos, deixant de costat el que pensen els demés", considera. Per a defendre-ho han creat el hashtag "muevoelculoporquequiero" en xarxes socials. L'ontinyentina ha sigut entrevistada esta setmana en Espejo Público, programa d'Antena 3, donat el revol que ha tingut esta notícia, cosa que queda demostrada amb les més de 9 milions de visites en el video de l'actuació.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Xàbia va demanar disculpes per este espectacle, que va considerar en un comunicat com "inadequat", i afegia a més que "considerem que és inacceptable l'ús sexista de les dones en qualsevol de les seues formes". Lirios contesta al respecte que "crec que s'han deixat portar per les plataformes que s’han queixat". En este sentit, l'ontinyentina es mostra sorpresa perquè “l’ajuntament haja recolzat estes plataformes encara havent-nos insultat", conta indignada. "Hem volgut donar a conèixer la situació perquè se'ns està fent una campanya de difamació; realment els sexistes són ells", afig.
No és la primera aparició televisiva de Lirios qui, junt amb una altra ontinyentina que practica esta disciplina, Claudia Mollá, van participar en el programa de talents 'Tu sí que sí', emès en La Sexta, el 24 de gener.
Ella conta que va començar en esta disciplina de manera autodidacta i va crear una metodologia pròpia que ha patentat com 'Twerk Up'. Va deixar de costat la seua professió de treballadora social per a dedicar-se de ple a açò, segons explica. Viu ara a Gandia i es dedica principalment a la formació d'instructores de Twerk Up, per a acadèmies i gimnasos; impartix masterclass per tota Espanya i regenta una agència de ballarines per a esdeveniments. "Nosaltres tenim famílies que ens respecten, que entenen que açò és un ball, és un esport", conclou.