L’Ajuntament de Bocairent ha començat les obres de rehabilitació de dos immobles de titularitat municipal situats al carrer Mare de Déu d’Agost. L’actuació suposarà la posada en valor de cases que es trobaven en un avançat estat de deteriorament, amb una inversió de 197.916 euros. Un import que prové de 150.000 euros finançats per la Generalitat, a través del programa ‘Recuperem llars 2022’, i de 47.916 euros del consistori.

La rehabilitació dels dos habitatges se sumarà a una altra ja finalitzada al carrer Sant Joan. Aquesta obra va tindre un cost de 101.383,02 euros, els quals tenien una via de finançament semblant: 41.500 euros del programa autonòmic ‘Recuperem llars 2021’ i 59.883,02 euros de fons de l’Ajuntament de Bocairent. Per tant, la suma dels dos projectes suposarà la recuperació de tres immobles municipals amb una inversió total de 299.299,02 euros.

Les actuacions s’emmarquen dins d’una de les línies d’acció que l’Associació Veïnal del Barri Medieval i el consistori treballen conjuntament: la revitalització del nucli històric de la localitat. En aquest sentit, durant els últims anys, han reivindicat la implicació activa de les administracions supramunicipals en la conservació d’immobles i en la fixació de nous residents.

Amb aquesta finalitat, l’associació veïnal i l’Ajuntament han impulsat una convocatòria per a adjudicar les vivendes rehabilitades de titularitat municipal en règim de lloguer. L’ordenança redactada ha estat aprovada per unanimitat en el Ple del 28 de novembre i la previsió inicial és que entre en vigor a partir del pròxim gener. Seria el moment en què podrien començar les adjudicacions de les cases finalitzades, a les quals podrien optar persones entre 18 i 35 anys.

Per al president de l’Associació Veïnal del Barri Medieval, “les actuacions permetran, d’una banda, millorar tres cases municipals i, de l’altra, aportar nou veïnat al nucli històric amb una aposta per la vivenda jove i la revitalització del Barri”. A més, Xavi Pascual confia que “aquestes obres de condicionament incentiven la rehabilitació d’altres immobles a l’entorn de Sant Joan”. “L’associació veïnal continua treballant conjuntament amb l’Ajuntament per un Barri més habitable i més habitat, i agraïm l’esforç municipal”, conclou Pascual.

Al seu torn, Ximo Carbonell, que visitava recentment les obres amb el president de l’associació i l’alcalde, Xavi Molina, indica: “És un pas importantíssim, ja que suposa la primera posada en valor d’habitatges municipals en dècades”. El regidor de Barri Medieval afig que “és una demostració clara que l’única solució als reptes del nucli històric és l’acció conjunta de particulars i administracions públiques”. Per això, l’edil torna a demanar una implicació clara de les institucions supramunicipals: “Aquest projecte evidencia que només podem avançar si ens ajuden i que, quan ho fan, l’associació veïnal i l’Ajuntament responem decididament”, afirma Carbonell.