El 12 d'octubre de 2023 quedarà per sempre recordat en la història de Bocairent com el dia en què la localitat va recuperar la vida consagrada en el seu monestir, que portava 20 anys sense ella des de la dissolució de la comunitat de monges Agustines, allà per 2003. Des d'aquell moment, han sigut dos dècades de pregàries, treball i esforç que van culminar el dijous amb l'arribada de la nova comunitat de monges Carmelites, nou religioses procedents de Piedrahita (Àvila) i que van ser rebudes per una multitud de persones a l'entrada de la localitat.
Representants dels diferents grups parroquials de Bocairent, confraries, grups parroquials i representants municipals d'altres localitats com Banyeres, Agres, Alfafara, Beneixama, Camp de Mirra i la Canyada (totes elles de l'arxiprestat de la Mare de Déu d'Agres), així com també una important quantitat d'amics i familiars de les religioses (procedents de localitats com Elx, Banyeres, Villena o Yecla) van omplir el carrer des de abans de l'arribada de les religioses. Una gran reunió d'estendards i banderes esperava a les Carmelites, entre els quals destacava el guió de Sant Blas, que només processiona el dia del patró i en Corpus, però que en aquesta ocasió es va poder contemplar en un emplaçament diferent de l'habitual. Emocionant va resultar per als *bocairentins l'escoltar l'himne a Sant Blas, que per primera vegada van escoltar les Carmelites.
Res més baixar de les dos furgonetes en les quals van arribar, l'alegria es va desbordar especialment entre els seus familiars. Després de besar el Lignum Crucis, les nou religioses van entrar a la residència del Sagrat Cor de Jesús per a resar davant el Santíssim i saludar als residents. A continuació, va començar una multitudinària processó que va omplir l'avinguda Espanya (el recorregut no es va poder realitzar pels carrers tradicionals perquè estan en obres).
L'arribada a l'església parroquial va deixar altre dels moments destacats, amb aplaudiments per a unes religioses que agraïen, en paraules de la seua superiora, la mare Joaquina, la rebuda. El cant del Te Deum va simbolitzar l'acció de gràcies per l'arribada de la nova comunitat. Després de les paraules de benvinguda l'alcalde, Xavier Molina i el rector, Vicent Femenía, la interpretació dels gojos a la Puríssima va donar pas al trasllat de tota la comitiva fins al convent, on després de cantar els gojos a Sant Agustí, durant prop de dues hores les religioses van anar saludant i departint a totes les persones que van voler acostar-se i presentar-se.