Les accions per la reducció de les emissions de CO₂ del departament de salut Xàtiva-Ontinyent han aconseguit situar-se entre les deu primeres en el concurs nacional de projectes que organitza l'entitat ECODES que promou accions en diferents àmbits que aconseguisquen implementar Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Acord de París.

Aquesta distinció es va entregar ahir a Madrid durant una jornada que organitza l'entitat ECODES. Sota el nom de “+ 10 Hospitals pel Programa de Salut de Glasgow 2023” la iniciativa cerca destacar aquells projectes de descarbonització més rellevants duts a terme en hospitals de tota Espanya.

Més de 40 centres sanitaris han presentat les seues iniciatives en la lluita contra el canvi climàtic. La jornada, que ha reunit representants de tots els hospitals que han participat, ha comptat també amb un espai de networking per a conéixer a tots els centres hospitalaris i tractar els temes més rellevants en matèria de descarbonització sanitària.

En el cas de Xàtiva-Ontinyent el projecte presentat ha sigut el de “mentoria” o tutorització de 14 hospitals públics valencians perquè inicien el càlcul de la seua petjada de carboni i posen en marxa el seu propi programa per a la reducció de les seues emissions de CO₂.

Coincideix aquesta distinció d'àmbit nacional amb la jornada que s'organitza hui en el centre cultural La Rambleta de València, en la qual tots els hospitals implicats en aquest programa de “mentoria” exposaran els seus avanços i programes de futur per a la descarbonització dels centres hospitalaris públics valencians.