L’Ajuntament d’Albaida ha renunciat i desistit, en tan sols 3 dies, a subvencions aprovades, sol.licitades o concedides, per valor total de 124.000€. Segons el portaveu socialista, David Palací, “resulta lamentable què, el partit popular,  decideixca prescindir d’uns recursos totalment imprescindibles per al nostre poble”.  Entre les diverses subvencions perdudes es troben: la de rehabilitació d’habitatges per a lloguer social, la de restauració de peces auxiliars relacionades amb el toc manual de campanes, la de redacció de projectes de vies de ciclovianants d’interés natural, les de prevenció d’incendis forestals i, per últim, la d’accions de promoció del comerç i artesania local (bo comerç).
Especialment significativa i clamorosa és la renúncia a aquesta última del “bo comerç”. En paraules de Palací, “es tracta d’una subvenció que em conec molt bé, ja que va ser gestionada, impulsada i dirigida per mi l’any passat quan governàvem. La campanya de venda va ser tot un èxit; esgotant-se els bons en només 48 hores”. Per al regidor socialista “suposa una absoluta negligència perdre una ajuda que no li costa diners a l’ajuntament, que beneficia a consumidors i empresaris i que, a més, hagués possibilitat injectar 90.000€ en l’economia local”. “L’alcalde ha menyspreat als autònoms, als xicotets comerços i ha impedit que el veïnat dispose d’uns diners que els alleugerisca el preu de la cistella de la compra”. 
Molts albaidins i albaidines utilitzaven el bo comerç per adquirir roba, queviures o material escolar en èpoques de gran despesa (com la tornada a l’escola i les festes patronals del municipi). “Ara, malauradament, això ja no serà possible”, afegia el portaveu socialista. Tanmateix, l’any 2023, baix l’alcaldia de Compromís, ja es van perdre subvencions per valor d’un milió d’euros i, amb el govern del PP, sembla que la cosa continua pel mateix camí. 

Per als socialistes, les excuses i explicacions oferides per l’alcalde "no tenen cap tipus de sentit o fonament".  “Per una banda s’assenyala que no hi ha diners per finançar la part que no cobreixen les subvencions, però, no obstant, sí que n’hi ha per a adquirir noves banderes d’Espanya amb què engalanar el balcó de l’ajuntament i eliminar la senyera; o continuar pagant productivitats i gratificacions sense mesura als treballadors públics. Unes gratificacions que, en el cas de la policia -i segons els informes dels tècnics- són plenament il·legals i ja dupliquen les quanties inicialment pressupostades”, critica Palací.

El problema de fons  -segons el portaveu socialista-, "és que no hi ha rumb ni direcció. Que no hi ha un pla de tresoreria que prioritze i racionalitze els pagaments. Ens trobem davant d’una mancança absoluta de planificació i organització, d’ineficiència i inoperància; actuant-se per impulsos i d’una manera totalment caòtica”, rematava Palací.