Dissabte passat, la xarxa d'escoles AD LIBITUM, amb seus principals a Ontinyent i a la ciutat de València, participava per segon any consecutiu en el Congrés Internacional d'Escoles de Música i Arts Escèniques (CIEMART), celebrat del 17 al 20 d'octubre en la Unió Musical de Llíria. El congrés, organitzat per la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol (SEM-EE), va reunir en la seua segona edició als majors experts en educació musical i arts escèniques, convertint a Llíria en el centre del debat sobre models d'ensenyament artístic.
“Estem molt agraïts i orgullosos de tindre l'oportunitat de participar per segon any consecutiu en aquestes jornades tan necessàries per a l'evolució de la pedagogia i poder donar visibilitat, tant al nostre model d'escoles en la primera edició, com, en aquest cas, a la nostra metodologia pròpia, I-MUSI”, afirmaven Lluís Muñoz i Toni Revert, directors de la xarxa d’escoles AD LIBITUM.

AD LIBITUM i la seua aposta per la innovació educativa
AD LIBITUM va participar en un simposi sobre noves metodologies educatives, en el qual es va destacar la metodologia pròpia de la xarxa d'escoles AD LIBITUM: I-MUSI. En la conferència, Lluís Muñoz, qui va representar a l'organització en aquesta ocasió, va comptar amb la companyia de dos grans referents en el que a l'educació musical es refereix, com són Josep Zaragozà, professor superior de música en la Escola Superior de Música de Catalunya i llicenciat en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona; i Susana Sarfson, doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació, llicenciada en Filologia Hispànica i professora superior de piano i clau (Medalla d'Honor).
Lluís va posar de manifest en la seua exposició el caràcter vivencial d'aquesta metodologia, reconeguda pel Ministeri d'Educació pels seus provats resultats a les aules i implementada en centenars de centres a Espanya i Portugal. A més, va destacar la incorporació de la tecnologia en aquesta, a través d'una plataforma interactiva que serveix de suport directe tant als alumnes i a les seues famílies, per a reforçar la formació a les seues cases, com als professors, per a oferir classes molt més dinàmiques i lúdiques adaptades a les noves generacions.
Aquest projecte representa un avanç significatiu en la manera en què s'implementen les tecnologies i mètodes pedagògics en la formació musical, apostant per un enfocament integral que fomenta la creativitat i el desenvolupament de les competències artístiques en els estudiants.
Treballant per l'excel·lència educativa
Amb més de 20 anys de trajectòria en la formació musical, AD LIBITUM continua treballant, no sols en l'excel·lència pedagògica, sinó també en la innovació, a través de la formació constant de l'equip docent i la investigació contínua de nous models d'aprenentatge per a adaptar-se als desafiaments de l'educació musical.
Agraïments a l'organització
AD LIBITUM agraeix a l'organització i especialment a Ana Vernia, presidenta de la SEM-EE, per la seua labor en la posada en marxa d'aquest congrés, que ha permés generar un espai d'intercanvi i aprenentatge entre professionals de l'àmbit musical i escènic. Gràcies a aquesta mena de trobades, les escoles i conservatoris poden compartir experiències i continuar millorant l'ensenyament de les arts en tot el país.