Ontinyent reviurà dissabte, 12 d’abril, l’art i la saviesa dels treballs tèxtils tradicionals amb una jornada especial al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. La iniciativa, organitzada conjuntament per les regidories de Majors Actius i de Turisme i Museus de l’Ajuntament, permetrà a les persones participants descobrir i aprendre tècniques artesanals com el punt de ganxo, els boixets o la malla, entre altres. 

La jornada començarà a les 10:30 hores amb un acte de benvinguda l’inici de la jornada, durant la que es podrà fer visita lliure al Museu. Igualment, hi haurà taules de mostra-taller de diferents treballs com ara boixets, malla, punt de ganxo o taller de faltriquera. A més a més a les 11:30 hores es farà una visita guiada a l’exposició de Cesc Biosca; i a les 12:00 hores a la de Manuela Ballester, finalitzant la jornada amb un aperitiu per als i les participants. L’activitat està oberta a tots els públics, amb especial atenció a la participació de la gent gran, que podrà compartir i transmetre els seus coneixements.

La regidora de Turisme, Mª José Alhambra, destacava que “esta activitat ens permet posar en valor el nostre patrimoni immaterial, donar a conéixer les antigues tècniques tèxtils d’abans i posant en valor la importància que ha tingut la indústria tèxtil en la història d’Ontinyent”. Alhambra animava a la ciutadania “a aprofitar esta oportunitat per acostar-se al Museu Tèxtil i descobrir un patrimoni viu que forma part de la nostra identitat”. Per la seua part, la regidora de Majors Actius, Inma López, posava l'accent en el caràcter intergeneracional de la proposta, destacant que “és una jornada per aprendre, però també per connectar generacions i transmetre sabers que no volem que es perden. Les persones majors són protagonistes, però també qualsevol persona interessada en la nostra cultura i tradicions”.

Les inscripcions a la jornada es poden realitzar al telèfon de Majors Actius o directament al Museu Tèxtil. Des de l’Ajuntament s’ha animat a les persones participants a compartir la seua experiència a les xarxes socials etiquetant l’activitat, per tal de fer més visible el valor d’aquest patrimoni cultural.