La Casa de Cultura d’Ontinyent acull des d’aquest dimarts i fins al proper 19 de novembre la mostra titulada “Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia”, que mostra 26 obres pictòriques propietat de la Fundació General de la Universitat de València (UV). L’exposició arriba de la mà del programa Societat del Vicerrectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, i era inaugurada en un acte al qual assistien representants d’ambdúes entitats.
El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que esta mostra “repren la línia d’altres grans exposicions que hem anat acollint als últims temps en col·laboració amb la UV, com ‘Dones en Marxa’ o ‘Memòria de la Modernitat’, un recull d’obres que van ser creades en un context complexe per les seues autores, dones artistes com Carmen Grau, Isabel Oliver, Manuela Ballester, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, entre moltes altres, que mereixen que es pose en valor el seu treball”.
Mª Àngels Pérez, una dels dos comissaris de l’exposició juntament amb Rafael Gil, agraïa les facilitats donades per la regidoria de Cultura “perquè es puga gaudir a Ontinyent una sèrie de peces de molta qualitat, marcades per una consciència política i social entorn a 3 línies: fer front al poder; reinterpretar els llenguatges d’avantguarda des d’una mirada femenina; i fer front al dolor personal de cada artista”.
La regidora d’Igualtat, Paula Soler, posava de relleu per la seua banda que “durant molt de temps, les artistes dones signaven amb nom d’homes. Allò que no es mostra no existeix, i per això és important donar visibilitat a estes autores, les seues experiències i la seua visió de la vida. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent apostem per la igualtat i continuarem treballant per difondre exposicions com aquestes”.
Finalment intervenia la vicerectora de la UV Ester Alba, qui primerament posava de relleu la seua satisfacció “per poder tornar a Ontinyent, per seguir col·laborant amb l’Ajuntament per fomentar la cultura i la igualtat”. Alba destacava que la col·lecció Martínez Guerricabeitia “és de molta qualitat i molt significativa, un recull d’obres d’art contemporani que parla d’una lluita pels valors democràtics. Un patrimoni que presenta en l’escena artística el valor d’unes dones que van lluitar en un moment on tenien tot en contra, on algunes van anar a l’exili i altres van fer l’exili al seu interior”, concloïa.