El passat dissabte, 23 de desembre, l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent celebrava al teatre Echegaray, del qual és resident, amb ple absolut, el quart concert de la temporada. "Beethoven", que tanca l'any commemoració de dos dècades de treball, l'objectiu d'acompanyar i ajudar a joves músics en el seu desenvolupament professional.
El concert va comptar amb la presència de la jove promesa del piano Deva Mira com a solista i el conegut violoncel·lista francés Xavier Gagnepain, en la direcció. Lluís Muñoz, codirector d'AD LIBITUM, contava que “es tanca una temporada en la qual hem pogut gaudir d'un repertori excepcional, per al qual hem comptat amb solistes de caràcter nacional i internacional per a acompanyar als nostres músics. Només tenim paraules d'agraïment per a totes aquelles persones abonades, empreses patrocinadores, Caixa Ontinyent i Ajuntament d'Ontinyent per fer que puguem tindre un projecte d'aquesta envergadura ací a la Vall D'Albaida”.
Després de "Música per a l'escena", "Nino Bravo Simfònic" i "20 anys d'orquestra simfònica a Ontinyent", l'Orquestra finalitzava la temporada interpretant "Simfonia núm. 4 en Sib M" i "Concert per a piano núm. 2 en Sib M", del compositor alemany Beethoven, amb Xavier Gagnepain en la direcció.
Xavier, actual professor de violoncel en el Conservatori de Boulogne-Billancourt, ha sigut premiat en concursos internacionals (Munich i Sao Paulo); desenvolupa una carrera tant com solista, convidat per grans orquestres europees com ara la London Symphony Orchestra o Solistes de Moscou entre altres; com a cambrística formant part del Quartet Rosamonde. A més, vam tindre l'oportunitat de veure en directe, com a solista a Deva Mira, per a molts catalogada com un prodigi del piano per la brillant trajectòria a la seua curta edat. Deva, que amb tan sols 16 anys estudia en la Yehudi Menuhin School de Londres amb la pianista i concertista Dinara Klinton i és guanyadora de primers premis en les més importants competicions nacionals i internacionals, afirmava que “tindre a Xavier Gagnepain a la batuta és impressionant”.
El concert va començar amb el ja tradicional “café amb el director”, un espai previ al concert en el qual espònsors, directors, solistes i membres de l'orquestra es coneixen, conversen i intercanvien coneixements. Isabel Rovira de Rovira Salut, espònsor de l'orquestra, enaltia “l'impacte cultural per a tota la comarca i l'impacte que aquest projecte té en els joves de cara a catapultar-los en l'àmbit internacional, és enorme”.
Sens dubte, un any més, s'ha tornat a posar de manifest, l'èxit d'un projecte formatiu amb vint anys d'història que no sols reforça l'aprenentatge en les aules, sinó que dóna l'oportunitat de créixer a centenars de joves d'Ontinyent, de la Vall d'Albaida i de tota la Comunitat Valenciana a través de beques de formació amb els millors de la matèria, i brindant als seus components l'oportunitat de poder tocar de la mà de solistes i directors referents en l'àmbit nacional i internacional.