El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, s’ha reunit per videoconferència amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, amb l’objectiu de consolidar el servei de màxima excel·lència educativa que ofereix l’EOI d’Ontinyent.
S’ha acordat que a partir del pròxim curs 2020-2021 es crearà una comissió amb responsables tècnics de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i l’Ajuntament per avaluar la manera d’avançar en la millora de l’oferta de l’ensenyament d’idiomes a Ontinyent i en la viabilitat de crear durant la legislatura una EOI independent.
Trenzano agraeix l’interés i la col·laboració que ha trobat en l’Ajuntament d’Ontinyent “per tal d’ampliar i millorar el servei públic d’ensenyament d’idiomes a la capital de la Vall d’Albaida. Des de la Conselleria d’Educació estem oberts a estudiar, explorar, avaluar i radiografiar conjuntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent si és viable que la secció d’Ontinyent passe a ser una EOI independent al llarg de la legislatura”, detalla Trenzano.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destaca la predisposició del director general i de la Conselleria d’Educació per atendre “una llarga demanda de la societat ontinyentina, molt necessària, entre altres coses, tant per la nostra vessant de ciutat industrial que aposta per la internacionalització com per la creixent població estudiantil del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, que reclama més possibilitats per millorar en l’aprenentatge d’idiomes”.
La secció d’Ontinyent de l’EOI de Xàtiva ha oferit ara en l’admissió d’alumnat ordinària pel pròxim 2020-2021 un total de 845 places en cursos curriculars per l’aprenentatge d’alemany, anglés, francés i valencià, i ja ha adjudicat 392 d’elles que han estat sol·licitades en primera opció per les persones que han participat en el procés telemàtic d’admissió.
Per tant, l’oferta educativa pública per a estudiar idiomes en Ontinyent respon amb escreix a la demanda que hi ha pel pròxim curs, ja que han quedat més de la meitat de les places per adjudicar (453 vacants) que se tornaran a oferir en l’admissió extraordinària de setembre.
En concret, s’han ofertat 28 grups en total, dels quals quatre són d’alemany (2 grups d’A2 i 2 grups de B1), 18 d’anglès (3 grups d’A2, 6 grups de B1, 4 grups de B2, 4 grups de C1 i 1 grup de C2), quatre de francés (3 grups d’A2 i 1 grup de B1) i dos grups de valencià (1 grup de C1 i 1 grup de C2).
Per estudiar alemany s’han ofertat 130 places i s’han cobert 42. L’oferta d’anglés suma 530 places i s’han sol·licitat 287 en primera opció. De francés s’han cobert en l’admissió ordinària 45 de les 135 vacants i de valencià 18 dels 50 llocs. Per tant, les persones interessades en estudiar idiomes a Ontinyent en l’admissió extraordinària de setembre podran optar de 88 places d’alemany, 243 d’anglés, 90 de francés i 32 de Valencià.