L’IES Pou Clar d’Ontinyent ha estat seleccionat com a finalista del prestigiós concurs d’investigació SAPIÈNCIA 2025 gràcies al projecte “L’efecte bactericida de la llet materna”, elaborat pel Departament de Biologia i les alumnes Pau Cerdà i Joana De Llago. El treball, que analitza la capacitat de la llet materna per inhibir el creixement de bacteris patògens, ha destacat per la seua originalitat, rigor científic i aplicació educativa.
Segons ha declarat la professora responsable del projecte, Sonia Belenguer, "aquest reconeixement és una mostra del talent i la dedicació del nostre alumnat, capaç d’abordar la ciència amb passió i esperit crític". Des de la direcció del centre s’ha expressat també l’orgull pel fet que l’IES Pou Clar torne a situar-se entre les iniciatives educatives més innovadores de la Comunitat Valenciana.
El Concurs SAPIÈNCIA, organitzat per la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la I+D+i i la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, reconeix anualment els millors projectes d’investigació elaborats per estudiants de 4t d’ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà d’arreu del territori valencià. L’edició de 2025 ha reunit desenes de propostes de gran qualitat, i els guanyadors es donaran a conéixer, el 13 de desembre, en el CONGRÉS SAPIÈNCIA que se celebrarà en la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
Amb aquesta nominació, l’IES Pou Clar reafirma el seu compromís amb la recerca, la innovació i l’aprenentatge científic de l’alumnat.