Les escoles d’estiu municipals d’Ontinyent, a més de consolidar-se com a eina  per a la conciliació familiar, suposa també un motor de promoció de l’ocupació juvenil. Així ho destacaven aquest dilluns l’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, durant la visita al CEIP Carmelo Ripoll, una de les seus (juntament amb el CEIP La Solana i el CEIP Vicent Gironés) on s’està desenvolupant l’activitat estiuenca impulsada per l’Ajuntament. L’alcalde Jorge Rodríguez, expressava la satisfacció del consistori pel bon funcionament del programa, i subratllava la importància de continuar apostant per polítiques públiques que donen resposta a les necessitats reals de les famílies i alhora generen oportunitats de futur per als i les joves.
Amb un total de més de 420 xiquets, xiquetes i adolescents participants, les escoles d’estiu han cobert íntegrament totes les places oferides enguany, sense deixar llista d’espera. Aquesta edició ha representat un salt quantitatiu i qualitatiu respecte a anys anteriors, amb un increment del 75% en el nombre de places i l’adaptació de les modalitats a les necessitats expressades per les famílies. Aquesta escolta activa de la ciutadania ha permès millorar l’accessibilitat i oferir una programació flexible, amb tres modalitats diferenciades que permeten escollir entre primeres setmanes, últimes o mes complet.
En la visita realitzada, Paula Soler remarcava que l’objectiu de l’escola d’estiu no és només donar una resposta lúdica i educativa a la infància i adolescència durant els mesos no lectius, sinó també generar oportunitats laborals per a la joventut local amb un programa “que suposa una primera experiència laboral per a moltes persones joves del poble. Són més de 40 les que estan treballant actualment a les escoles d’estiu municipals, algunes d’elles amb contracte laboral i d’altres realitzant pràctiques formatives com a part de la seua capacitació per accedir al món laboral”, explicava la regidora.
L’escola d’estiu està finançada en part pel Pla Corresponsables, impulsat pel Ministeri d’Igualtat, però compta també amb una aportació municipal pròpia de 100.000 euros. Aquesta inversió permet ampliar serveis, garantir l’accessibilitat per a famílies en situació de vulnerabilitat, i assegurar la qualitat del projecte.La iniciativa, que combina activitats al mateix centre educatiu amb excursions a espais com el Pou Clar, el Poliesportiu, el Museu Tèxtil, el Teatre Echegaray o la plaça de la Concepció, està pensada perquè els participants gaudisquen de l’estiu d’una manera enriquidora i divertida. “No volem que els xiquets i xiquetes senten que continuen a l’escola; volem que s’ho passen bé, que experimenten, que descobrisquen i aprenguen d’una forma diferent, a través del joc, la convivència i les activitats dirigides”, afegia Soler.