L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat a la G el projecte d’activitats extraescolars per al curs 2020/2021, per tal d’optar a les ajudes que l’administració autonòmica ha llançat pel sistema de concurrència competitiva entre els municipis valencians. En concret, es tracta de la línia extraordinària publicada en el DOGV per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dotada amb 9 milions d'euros als ajuntaments per organitzar activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys, amb l'objectiu de compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19.
El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que aquest projecte, consensuat amb les ampes de la ciutat en una recent reunió, contempla sol·licitar la quantitat de 124.000 euros “que és a la que optem donada l’oferta d'activitats prevista i la xifra d'alumnat contemplades al projecte. No és cert que haja cap quantitat preasignada com s’ha dit per part d'algun partit polític, açò és un procés reglat en base a una convocatòria per concurrència competitiva a la qual ens acollim i on esperem obtenir el suport de l'administració autonòmica”, manifestava. A més de per a les activitats a fer durant el curs, al document remés a l’administració autonòmica s'han inclòs l'escola d'estiu municipal duta a terme el passat mes de juliol.
Les escoles esportives s’avancen un mes
Per altra banda, el també regidor d’Esports explicava que des de la setmana passada ja estan en marxa les Escoles Esportives municipals, que formen part de l’oferta d’activitats extraescolars a l’abast de l'alumnat. En total són 15 escoles d’altres tantes modalitats esportives, a càrrec de 15 clubs locals, que han avançat en un mes l’inici d’esta activitat respecte als anys anteriors. Óscar Borrell explicava que el motiu d’aquest avanç “és recuperar el temps perdut durant l’etapa de confinament estricte, tot i que les escoles van estar actives i van participar del Pla Esportiu que va oferir un total de 22 ‘masterclass' virtuals amb més de 70.000 visualitzacions".
Óscar Borrell agraïa la col·laboració de totes les persones, clubs i escoles implicades en oferir una sèrie d’activitats “que combinen educació i esport, i que ens ajuden a lluitar contra el sedentarisme infantil i juvenil, agafar hàbits saludables i formant als nostres xiquets i xiquetes per ser més equilibrats, competents i feliços, ja que tot això redundarà en un millor futur per a tota la societat”, manifestava.