- És més especial el càrrec després d’estar tan vinculat a l’institut, primer com alumne i després com a professor?
- Per suposat, fer un pas endavant respon a la il·lusió de ser el director d’aquest centre i de poder continuar amb la tasca que estàvem duent a terme Pere Vañó com a director i jo com a cap d’estudis en els últims 7 anys.
- Què suposa el canvi de cap d’estudis pel càrrec de director?
- La idea és seguir amb els treballs que estava realitzant l’equip directiu. Ara també he d’atendre altres funcions burocràtiques que no són ja d’organització concreta de l’estudi, sinó d’abast més general. El canvi més gran és que tinc tres grans etapes educatives que atendre: ESO, Batxillerat i cicles formatius, mentre que abans era cap d’estudis de Batxillerat i estava capficat sols en eixe bloc. He d’atendre a tota la comunitat educativa: alumnes, pares, professorat... 
- L’anterior director, Pere Vañó s’ha oferit a col·laborar en aquest nova etapa?
- Sí. De fet, un dels requisits per presentar-me era que comptara amb la seua col·laboració. M’està ajudant molt en esta transició. Per exemple, tot i que ja no era director, es va presentar com a coordinador en les passades PAU. Forma part de l’equip directiu, ja que serà el coordinador de l’ESO, és un gran actiu amb una experiència que no podem perdre.
- Amb la inclusió del projecte de l’institut de l’Estació al pla Edificant, creu que per fi es podrà fer la històrica reivindicació del nou edifici?
- Com tu dius, és una reivindicació ja històrica que hem tingut que ens ha comportat moltes decepcions en aquests darrers anys. 
De fet, en 2008 ja es va fer la projecció del nou centre amb els plànols executats i cates realitzades. Pensàvem que ja anava endavant, però va arribar una fallida de l’empresa constructora Ciegsa que va paralitzar tot el projecte, que va ser més greu a causa de la crisi i ja no es va poder reprendre. Gràcies al pla Edificant podrem fer eixa aposta pel nou centre, una fita molt important per tindre un centre del segle XXI. Hem de reconèixer que este edifici, estructuralment, està molt ben aconseguit, però està pensat per a les necessitats educatives de finals de la dècada dels 60 i correspon adaptar-lo a les actuals.
- Quan tenen pensat que pot estar acabat el centre?
- Estem a l’espera de veure qui serà l’equip redactor que guanya la redacció del projecte, que esperem saber-ho a setembre. A partir d’aquesta data s’inicia el projecte de redacció amb un termini de 40 setmanes. Després les obres no sabem el que poden durar, però sobre uns dos anys, imaginem.
- Respecte a l’oferta formativa. Tenen alguna projecció de poder oferir algun nou cicle aprofitant el nou centre?
- Estaria molt bé, la veritat. El nostre IES té tres famílies professionals: comerç, administració i informàtica, molt arrelades a la ciutat. Tanmateix, com ha posat de manifest la situació del confinament, pensem que els cicles d’informàtica són especialment valorats, en concret el centre ha demanat en altres ocasions el cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM), un cicle amb gran demanda en ciutats com Alcoi, i on només amb un curs de 2n cicle els alumnes podrien tindre dos cicles superiors el DAM i el DAW que ja es cursa a l’IES. Sabem que no és senzill, però volem treballar amb l’Ajuntament i les associacions per sol·licitar-lo a la Conselleria, aprofitant sinèrgies, la construcció del nou edifici i la nostra infraestructura.
També els cicles relacionats amb els videojocs, que aglutinen les vessants de disseny i informàtica com ara Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, tenen una gran acceptació i projecció laboral, així com els cicles relacionats amb l’activitat fisicoesportiva aprofitant el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE)  a Ontinyent i les instal·lacions municipals. Pensem que són interessants, no sols per al centre sinó per a tota la ciutat.
- Quan s’inicia una legislatura sempre es fa amb la il·lusió de quan s’acabe haver realitzat alguns projectes. Quins serien els seus?
- Abans que res, he de matisar que, per l’excepcionalitat de la situació i la impossibilitat de reunir-se, s’ha cancel·lat tot el procés d’elecció del director, per la qual cosa sols estic nomenat provisionalment per a un any, ja que no ha hagut ni avaluació del claustre ni d’inspecció educativa. Vaig ser l’únic que va presentar un projecte i, com complia els requisits, em van nomenar, però l’any que ve hauré de passar eixos processos.
Dit això i seguint amb l’actual situació, el primer objectiu de l’equip directiu és gestionar de la millor forma possible davant del nivell de incertesa que genera la crisi sanitària. Unes difícils circumstàncies que provocaran, que gestionar el dia a dia, ocuparà gran part del nostre esforç. A banda d’això, m’agradaria tindre objectius complits quan acabe l’etapa de director. El primer, un edifici del segle XXI, és a dir, adaptat a les necessitats del segle XXI i que siga sostenible i vinculat a Ontinyent, que el senten com a propi. L’altre objectiu seria  utilitzar la innovació en l’educació i consolidar les bases perquè el camí continue.
- Alguna cosa més que vulga comentar?
- Vull agrair tot l’esforç que ha fet Pere Vañó, en concret, però també a tots i cadascun dels directors i dels equips directius que ens han precedit en el càrrec. Un institut que ha demostrat que, en els pitjors moments, ha sigut capaç de fer front a les dificultats, i que aquesta vegada, també ho aconseguirem. Aprofite l’ocasió per felicitar als alumnes que s’han presentat a la PAU pels seus resultats en circumstàncies difícils, també per oferir la meua total disposició a la comunitat educativa del centre.