L’IES L’Estació d'Ontinyent està participant aquest curs com a soci en un projecte europeu per a lluitar contra qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït en l’entorn escolar. La iniciativa, anomenada Fight Against Bullying At School, ha estat organitzada per un consorci de centres i diferents institucions franceses, juntament amb coparticipants d’altres països europeus. Amb el projecte FABAS es pretén compartir experiències, mètodes i ferramentes per a treballar internacionalment la convivència, la resolució de conflictes, l’assetjament i el ciberassetjament escolar. 
Després de la primera mobilitat que va fer possible la visita de l’IES L’Estació a la ciutat francesa de Nantes, la setmana passada Espanya es va convertir en el país amfitrió de la segona mobilitat. Durant tres jornades, l’institut ontinyentí i el de Bocairent organitzaren un encontre amb el personal visitant belga, francés, italià i lituà. Un total de 17 persones assistents, entre professors, psicòlegs, directors i inspectors, intercanviaren amb els professionals de la comarca diverses experiències educatives relacionades amb la temàtica del projecte FABAS.
En la primera jornada de treball, celebrada a l’IES L’Estació, la directiva va presentar les diferents activitats que es realitzen a l’institut amb l’alumnat per a prevenir l’assetjament entre iguals. En concret, es van donar a conéixer quatre plans que estan contribuint a la millora de l’ambient escolar: els Programes Sociescola i Coeduca (l’objectiu dels quals és enfortir la convivència als centres), el concurs de microrelats sobre assetjament a les aules i la lectura obligatòria per a 2n d’ESO de la novel·la Invisible, de l’escriptor castellonenc Eloy Moreno. 
L’encarregat d’acollir la delegació europea durant la segona jornada de treball fou l’IES de Bocairent, que va compartir amb els assistents tots els seus projectes amb què pretenen detectar l’assetjament escolar: les tertúlies dialògiques i el programa Pigmalió, una ferramenta basada en la tutoria entre iguals que possibilita l’acompanyament d’un estudiant major a altre menor.
La programació de l’intercanvi posà el seu punt i final amb una tercera jornada al Centre Cultural Caixa Ontinyent, inaugurada pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, l’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, i la tècnica d’Educació, Emilia Tortosa. El congrés va comptar amb la participació de la directora general d'Educació Inclusiva, Raquel Andrés, l'assessor tècnic encarregat de la igualtat i convivència, Àlex Boix, i la coordinadora del pla PREVI i de les unitats específiques d'orientació, Mónica Añón. També col·laboraren en aquesta última jornada Pauline Godson, directora de l'acadèmia d'anglés Lighthouse, així com la ponent Ana Zapater, formadora en comunicació no violenta.
Les jornades associades al projecte FABAS tindran la seua continuïtat durant el mes de maig, quan s’inicie la tercera mobilitat a Bèlgica.