Dilluns, 17 de juny, va tindre lloc el lliurament de premis del Repte AITEX 2024, el concurs que premia les idees més innovadores al desenvolupament de nous productes, processos, serveis i/o noves funcionalitats. 
En 2025 entrarà en vigor una nova Directiva Europea per a la recollida de residus tèxtils. Per este motiu, en esta 6ª edició s'ha plantejat als alumnes el següent repte: Quin producte innovador desenvoluparies amb tots estos residus tèxtils? Es van rebre més de 800 inscripcions d'alumnes de Secundària de tota la Comunitat Valenciana que volien resoldre el repte d'este any. El jurat, composat per experts d'AITEX, ha elegit les huit propostes guanyadores. 
Estudiants, professors i familiars van acudir a les noves instal·lacions d'AITEX a Alcoi on, després de l'obertura de l'acte per part de Vicente Blanes, director general d'AITEX, han pres la paraula Beatriz Doménech, responsable del departament institucional, per anunciar els guanyadors del Repte d'este any. 

Guanyadors del Repte AITEX 2024
El primer premi ha sigut per a la proposta 'BioTextura', que es basa en la construcció de mobiliari urbà a partir del reciclatge de gespa artificial i combinat amb bioplàstic. Els guanyadors han sigut Jorge Coronil Martínez, Mario Gallego de Miguel, Cayetano Cánoves Martí i María La Torre Ballesteros del IES Salvador Gadea de Aldaia.
'Cottair' ha sigut la proposta premiada amb el segon premi. Un filtre d'aire de moto més ecològic amb espuma feta de cotó de les camisetes. Els components d'este equip són: Miguel Torres Francés, Pablo Esteve Puig, Marc Belda Serrano i Iván Martínez Vañó del IES Profesor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola.
El tercer premi ha sigut per a la proposta 'Texmente', basada en la creació d'un material de construcció que incorpora fibres tèxgtils per transmetre major aïllament tèrmic. El tercer lloc ha sigut per a Marc Pérez Córcoles, Mauro Domínguez Pérez, Simón Vicent Sánchez i Pau Ferriol Soler del Colegio San Francisco de Asís de Cocentaina.

Finalistes Repte AITEX 2024
En quarta posició, 'Doggie Whims', un projecte per ajudar els gossos que estan en les perreres mitjançant la fabricació de complements fets amb prendes tèrmiques i suaus. Els premiats han sigut Marta Giné Iranzo, Valeria Chuliá Abad, Estela Aparicio Ponce i Éric Giner Jimenez del Colegio Hermes de Valencia.
En quinta posició, la proposta 'Paratur', un paraigües amb residus tèxtils d'impermeable i gavardines per garantitzar la seua impermeabilitat i resistència. Els premiats han sigut Valentina Candau Nebot, Josep Zafra Abella i Mohamed El Hounaini del IES Llombai de Burriana.
En sexta posició, la proposta 'Bricktek', un rejol modular encaixable fabricat a partir de residus tèxtils combinats amb fusta reciclada. Els components d'este equip són: Carles Albiol Pérez, Adrián Bolinches López i Haonan Zhou del IES Sivera Font de Canals.
La sèptima posició ha sigut per a 'Suelos Textiles Company', la proposta de la qual es basa en l'ús de sols sintètics com a sistema de seguretat per absorbir i disipar l'energia cinètica provocada per una caiguda. L'equip, format per Blanca Albert Fernández, Paula Edo Fabregat i Alejandro Barres Gozálvez, de l'IES Llombai de Borriana. 
Finalmenet, la proposta que ha quedat en octava posició ha sigut 'Ecobrick', basada en blocs d'abobe que substituixen els materials tradicionals com la palla o fems, per material com el cotó o el polièster. Els component d'este equip són Marc Camarena Momparler, Manel Camarena Momparler, Sofia Oleg Ivanov i Irene Sofia Bataller Johera, del IES Josep de Ribera de La Pobla del Duc.