Bodega El Angosto-Viveros Cambra llança el seu projecte més solidari: el seu si ‘Favian’, un rosat la venta del qual anirà destinada íntegrament a la lluita contra el càncer, en concret, a l’associació ANIMA (Associació Càncer Ontinyent) i a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe de València.
Esta empresa ha volgut solidaritzar-se amb aquelles persones que han viscut de prop el càncer. Per això, ‘Favian’ és un vi molt personal, dedicat a ells, a la seua lluita incansable i a la de les seues famílies.
Este vi és molt especial, el primer rosat que llança la Bodega en tota la seua història. A l’estil de la Provença francesa, els seus aromes són afruitats i varietals, que recorden a pétals de rosa i fresa àcida, tal i com explica l’enòleg Juanjo Díez. El seu sabor és fresc, suau i persistent, i està elaborat amb les varietats de Garnacha del viver (tinta, blanca, tintorera i peluda).
S’han llançat 2.000 unitats de ‘Favian’ que estaran a la venda durant un curt període de temps, en concret, fins a després de Nadals. El seu preu és de 4’5 euros, import íntegre que es destinarà a les associacions citades abans, la qual cosa és possible gràcies als col·laboradors: D.O.Valencia, Lluna Graphics, Embajales SEHER, Cápsulas Ramondín, el estudio creativo PIMPAM, Adhesivos Romero García, DIAM Corchos, Envases Juvasa, i a l’artista Jerjes Llopis, autor de la imatge de l’etiqueta, que té la seua versió en home i dona, ja que el càncer no té sexe.
Els punts de venda seran els distribuidors de la Bodega: Tendavins (Dos de Mayo, 203, Ontinyent), Vinoliva (Oliva), Fernando Ibáñez (Benicarló) i Selección XXI (Valencia).
A més, estarà a també disponible en la Bodega El Angosto (Finca Santa Rosa, Ctra. Fontanars CV- 660), ANIMA Associació Càncer Ontinyent (C/Gomis 51, baix, Ontinyent), Dicomed (C/ La Canyà nº3 A, l’Olleria), Xarcutería Casa Pilar (C/ Cassià Fita nº8, Ontinyent) i Món Ecològic (Daniel Gil, 35-C, Ontinyent), així com en totes aquelles tendes que es vulguen unir a este projecte.
Més d’un segle de passió per la vinya
Per a conéixer a l’origen de Vivers Cambra cal remuntar-se a 1905, quan Modesto Cambra va fundar esta empresa, dedicada a la producció i comercialització de plantes de vid. Un segle després, en 2005, va nàixer la Bodega El Angosto, la seua marca comercial dedicada a l’elaboració de vins amb filosofia mediterrània.
Com que és un dels grans vivers de la Comunitat Valenciana, Bodega El Angosto-Viveros Cambra tanca el seu propi cicle de producció, des del cultiu a l’embotellament del vi. Cal resaltar que el 70% de la producció de plantes de vid venuda en Espanya prové d’Ontinyent i d’Aielo de Malferit.
Destaca la ferma aposta d’esta empresa per la investigació, desenvolupament, recuperació i elaboració de les varietats autòctones quasi extinguides, com la Bobal blanca, Tortosí, Moravia Agria, Monastrell africana i Morenillo.
Per a esta empresa familiar, que ja va per la seua quarta generació, el Vivero és una passió i, fruit d’esta passió, han nascut els vins amb els que compta en l’actualitat.
Animen a sumar-se al seu repte solidari, un projecte nou i exclusiu que uneix el seu amor per la vinya amb la col·laboració altruista per una bona causa.