L’empresa ontinyentina Cotoblau s’ha convertit en la primera industria textil d’Espanya en aconseguir la certificació ISO 28000 d’AENOR, de Sistemes de Gestió de Seguretat per a la Cadena de Subministrament. Un reconeixement que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destaca que “reivindica l’aposta per la innovació que venen fent les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent amb el suport de l’Ajuntament, un camí que ha de seguir endavant per mantenir i crear ocupació a la ciutat. El suport a la indústria ha estat i va a seguir sent un dels pilars del treball del Govern d’Ontinyent, i hui estem molt orgullosos de poder felicitar a una de les nostres empreses per ser pioners i convertir-se en referència en l’obtenció d’aquest certificat”, manifestava.
El CEO de Cotoblau, Càndid Penalba, posava de relleu que “front a un mercat asiàtic en el que no podem competir en preus, el camí que hem de seguir per ser competitius i sobreviure és el de la innovació i la qualitat. Que els clients de tot el món que compren un producte del nostre Clúster Textil Sanitari sàpien que estan comprant productes de qualitat i en totes les garanties”, assenyalava.
En l’acte de lliurament de la certificació també intervenia el Director d’AENOR (entitat de certificació de sistemes de gestió, productes i serveis) a la Comunitat Valenciana, Salvador Ibáñez, qui també destacava el caràcter pioner de Cotoblau com a indústria tèxtil en l’obtenció d’esta certificació, que fins ara venien obtenint empreses de transport i logística, i que des de 2007 aborda els possibles problemes de seguretat en totes les fases del procés de subministrament. L’objectiu és reduir els riscos per a les persones en totes les fases del procés de subministrament, analitzant aspectes financers, de fabricació, gestió de la informació i logística, emmagatzematge en trànsit o dipòsit de mercaderies; i permetent identificar amenaces com ara terrorisme, frau i pirateria; així com mitigar els efectes dels incidents de seguretat.