En Bodegas Daniel Belda, especialitzats durant anys en vins criança, elaboren els seus caldos amb una doble fórmula: la manera de fer de sempre, però des d'una perspectiva innovadora.
Mesclant la modernitat amb fórmules clàssiques el resultat final són vins d'excel·lent qualitat. Daniel Belda és un reconegut enòleg, hereu de la tradició familiar de Celler J. Belda, fundada en 1931. Els Cellers Belda van ser construits pel seu iaio i la passió pel vi ha anat passant de generació en generació. Va ser un celler pioner en l'embotellat del seu propi vi, i assumix tot el cicle, des de la matèria prima, el tractat de les vinyes, fins a la comercialització.
La seua filosofia és que “per a fer un bon vi necessitem molt bona matèria prima”, així ho explica Daniel Belda, per això seleccionen els millors raïms d'origen autòcton i importen foranes no sense abans adaptar-les als sòls on descansen les seues vinyes, situats en la zona de Terres dels Alforins.
Com a punta de llança del celler destaca el Daniel Belda Crianza, intens, franc i amb notes de fruites roges, amb llarga passada en barrica, elaborat amb les varietats Tempranillo, Monastrell i Garnacha Tintorera. Una altra de les seues referències és el Rouge de Belda, amb raïms d'origen francés (Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir); un negre intens, ampli en boca, amb records a fruites roges.
Actualment el Celler està recollint èxits tant en el mercat nacional com internacional. Així, aquests vins valencians arriben fins a països com Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Holanda o Bèlgica; als EUA i a la zona asiàtica, el Japó i la Xina.
En el seu afany per promoure la cultura del vi en totes les seues facetes, tant gastronòmica com cultural, el celler ofereix visites guiades els dissabtes i diumenges. Més de dues hores de visita, amb cinc vins i degustació de productes típics de la zona. Es poden concertar al telèfon 663 183 987.
Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport