L'Ajuntament d'Ontinyent va presentar este dimarts una nova estratègia per fomentar i millorar les relacions empresarials a través de 'Formworking', un cicle de cinc ponències que tindran lloc del 21 de gener fins el 23 de febrer al Museu del Tèxtil Valencià (C/Músic Úbeda), amb la col·laboració de Caixa Ontinyent, EDEM (Escuela de Empresarios) i Prionomy. 
Este cicle està dirigit a empreses, comerços, pymes i autònoms, i està orientat al desenvolupament de diferents habilitats en la gestió i direcció de l'empresa, així com en la planificació, venda, comunicació, etc. El regidor coordinador d'este cicle, Pablo Úbeda, destacava la varietat d'àrees que tractarà este cicle, i explicava que tindrà un preu de 150€, un cost que "en EDEM és molt superior" i que el consistori ha bonificat en part per fer-lo més assequible. En este sentit, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, animava a aprofitar esta "oportunitat única, pròpia de les grans ciutats". 
La formació estarà impartida per personalitats rellevants del món empresarial i de la comunicació. La primera ponència 'Com gestionar un equip de vendes', tindrà lloc el 21 de gener amb Rafael Machín, economista i MBA per l'Escola d'Enginyers industrials, expert en Processos comercials físics i digitals, en Direcció en Venda directa, retail i distribució i innovació comercial, que ha treballat per a més de 300 empreses, entre ells Vodafone, Seur, Carrefour, Toyota, Cepsa, etc. 
El 27 de gener serà el torn de Pepe Crespo amb la ponència 'Clarificar abans de planificar'. Crespo és soci-director de l'Institut de Prionomia, S.L.L., doctor en Enginyeria Gràfica per la UPV de València; llicenciat en Ciències de la Informació, professor en Estratègia i Creativitat, Direcció Estratègica i Direcció d'Art. 
El 2 de febrer tindrà lloc la ponència 'Tècniques de negociació', a càrrec de Borja Gonzálbez, CEO de Maraca Talent, coach executiu certificat per la ICF, business coach per a la Comissió Europea, mediador expert en gestió de conflictes, enginyer superior d'Organització industrial i MBA per l'IE. El 15 de febrer, Ximo Catalán impartirà la ponència 'Nuevas tendències d'innovació. Passió i enginy per a crear'. Catalán és doctor en Estudis Internacional i doctor en Dret; màster en Comunicació, professor del Centre Universitari d'EDEM, fundador i CEO de TABE Events&Knowledge. 
Maribel Vilaplana, llicenciada en Ciències de la Informació, especialitat en Periodisme, tancarà el cicle, amb la ponència 'Comunicació d'Alt impacte'. Amb 20 anys dedicada al món de la Comunicació, ha sigut conductora principal d'espais informatius i programes especials de RTVV, ponent en programes de Formació Directiva en EDEM, i consultora en comunicació interna i externa de destacades empreses i assessora d'alts executius. 
La inscripció es pot realitzar en www.formworking.es/ontinyent, des d'on es rebrà un correu de confirmació per a fer el pagament i formalitzar la reserva. Hi haurà 50 places, que s'esgotaran per ordre de reserva a través del lloc web.