La vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant (UA), María Jesús Pastor, ha encapçalat aquest matí la delegació de representants del Parc Científic d’Alacant (PCA) i de la UA que ha visitat les instal·lacions de l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX). Situada a Alcoi, han sigut el seu president, León Grau, juntament amb el director general, Vicente Blanes, i l’equip d’R+D, els encarregats de donar la benvinguda i presentar la potencialitat de l’associació, que compta amb una trajectòria en R+D+I pròxima als quaranta anys.
Organitzada com una jornada de treball, la trobada s’ha estructurat entorn de diferents reunions dirigides a explorar noves possibilitats de cooperació i desenvolupament d’activitats conjuntes, a més d’una visita a les instal·lacions actuals d’AITEX i una altra a les obres de la que serà la futura seu del centre.
Durant la jornada, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, de qui depèn el PCA, ha presentat les fortaleses de la Universitat d’Alacant en les seues àrees competencials i els diferents mecanismes de transferència de coneixement de què disposa la institució per a fer arribar els resultats de la investigació a l’entramat productiu. Pastor ha remarcat la necessitat de reforçar els vincles entre els agents del sistema innovador alacantí i s’ha mostrat molt esperançada davant de les bones perspectives que generen aquesta mena de sinergies.
Durant la visita, Vicente Blanes ha evidenciat l’objectiu fonamental d’AITEX "de generar coneixement tecnològic per a transferir-lo a empreses i així contribuir a fer-les més competitives i tinguen més oportunitats de negoci". El director general ha explicat que entre les seues prioritats hi ha "el foment de la modernització i la introducció de tecnologies emergents mitjançant la realització de projectes d’R+D i d’actuacions adreçades al progrés industrial del sector". En aquest sentit, Blanes ha remarcat "la importància de la generació de sinergies entre AITEX i la Universitat d’Alacant, que redunden en benefici de les empreses de l’àmbit tèxtil i cosmètic, i així incrementar la seua competitivitat".
Esteban Pelayo, gerent del PCA, ha detallat els mecanismes i les eines que ofereix el Parc "per a secundar que les empreses del seu ecosistema innovador puguen donar a conèixer els productes i serveis que han desenvolupat i que ja ofereixen a empreses consolidades". En aquest sentit, Pelayo ha detallat que "comptem amb un 'Banc de Solucions' a manera de repositori en el qual estan recollits els diferents productes i serveis cientificotecnològics desenvolupats per les nostres empreses vinculades perquè companyies del nostre territori es puguen beneficiar de les últimes innovacions".