Segorbe ha sigut la seu de la reunió que les associacions comarcals i intersectorials de la Comunitat Valenciana realitzen de forma periòdica per tractar en comú temes d'interés i acordar actuacions conjuntes davant problemàtiques compartides que els traslladen les seues empreses i autònoms.
En la citada reunió va participar la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida (COEVAL), la Federació Empresarial de L'Alcoià i El Comtat (FEDAC), la Federació Empresarial Comarcal de l'Alt Palància (FECAP) com amfitriona, l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), el Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), la Federació Empresarial de L'Alcoià i El Comtat (FEDAC) i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES).
Les associacions participants en la reunió van coincidir en assenyalar el fet que les empreses, que "son les que creen llocs de treball", matisen, no troben personal suficient per cobrir els llocs de treball bàsics i qualificats que necessiten, el que "no s'entén donat l'elevat nombre de persones sense treball que lamentablement seguix havent", expliquen des de COEVAL. Estes "dificultats són un problema que no sols passar en un sector, sinó en tots, incloent els que millors retribucions i condicions oferixen", afigen. Este problema "deu ser abordat per les administracions, que deuen escoltar les empreses per conéixer la realitat del tema", destaquen des de COEVAL.
Les associacions comarcals i intersectorials estan prop del seu teixit empresarial i tenen clar que les polítiques actives de treball sols seran vertaderament eficaces, més enllà dels números, si prèviament s'escolta els representants empresarials i la seua opinió es té en compte i deixa de ser sols un tràmit consultiu. 
Proposen la ficada en marxa d'un conveni públic-privat que ajude, amb la implicació de tots, a facilitar el treball, des de les realitats econòmiques de cada comarca i facilitar també la FP dual a les PYMES, que són la gran majoria del teixit empresarial valencià, de cara a que la FP dual, que "és un avanç interessant en la formació per al treball, es generalitze i ajude a millorar la qualificació professional, facilitant el treball, especialment en els joves".
Este conveni deu servir per impulsar de forma àgil els ajustos necessaris de cara a adequar la FP dual a les PYMES de cada territori, incentivant la seua participació en este assumpte, ja que actualment seguix sent baixa, al suposar un cost en recursos que no poden assumir, quan és molt necessària la mateixa per poder formar alumnes amb una tecnologia actualitzada que aporten i no disposen els centres educatius, així com transmetre un coneixement del seu ús en les mateixes empreses", expliquen des de COEVAL. "Eixe i molts més temes mereixen ser abordats de baix a dalt per a que siguen solucions reals, ja que està en joc molt, el present i futur econòmic i social, que sempre té unes conseqüències molt importants per a tots", conclouen.