La seu d'ATEVAL, a Ontinyent, ha acollit la presentació de les primeres conclusions obtingudes amb la implantació del Mecanisme d'Anàlisi Sectorial al Desenvolupament Empresarial (MASDE), projecte pilot liderat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) en 60 empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana. El conseller d'Economia ha estat acompanyat per la directora general de l'Ivace, Júlia Company durant la presentació de l'estudi.
Durant la seua intervenció, Rafa Climent ha destacat que des del seu departament "s'ha impulsat amb el sector un clúster tèxtil fort, d'avantguarda i resilient".
La ferramenta MASDE, única a nivell nacional i internacional i premiada per la Comissió Europea, és fruit de la cooperació públic-privada entre l'Ivace, l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), i l'Institut Tecnològic Tèxtil (Aitex).
El responsable d'Economia ha assenyalat que per a la posada en marxa de MASDE era important "comptar amb un sector ben estructurat que tinguera un clúster fort i un suport tecnològic d'avantguarda" i, després de mesos de treball, “el sector tèxtil ha demostrat el seu esforç per col·locar l'estratègia de futur en el centre dels seus objectius”.
Entre les principals conclusions obtingudes destaquen la solidesa de la situació financera i estratègica de mercat del sector tèxtil, “que ha sabut resistir a situacions complicades i trobar potencials mercats internacionals gràcies a la seua aposta decidida per la qualitat”, ha afegit Climent.
Un altre dels resultats obtinguts és la necessitat de continuar treballant en aspectes com la gestió del talent i el capital humà, així com la digitalització, que s'ha convertit en una obligació perquè qualsevol empresa puga sobreviure en un entorn digital amb canvis constants.