Ontinyent serà, junt a Oliva i Sueca, una de les tres seus del projecte innovador “Formworking” un programa de formació especialitzada adreçat a personal directiu d’empreses locals impulsat per la Diputació de València i la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), amb el qual es pretén enfortir les relacions entre el sector públic i el privat i desenvolupar econòmicament els pobles i ciutats del territori valencià. La vicepresidenta 1a de la Diputació i diputada de l'àrea de Cooperació, Natàlia Enguix, explicava que “l'essència del projecte és “descentralitzar la formació i acostar-la a directius de les comarques, la qual cosa suposa democratitzar les habilitats impartides per professors vinculats a EDEM”. 

La iniciativa s'ha posat en marxa amb una subvenció de 120.000 euros de la Diputació a FEPEVAL, coordinada per l'àrea de Cooperació Municipal que dirigeix Enguix. La responsable provincial, també regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, destacava “la implicació que hem de tindre des de les administracions públiques amb el desenvolupament dels nostres municipis, garantint que tant els ajuntaments com les empreses tinguen el suport necessari per a generar riquesa i oportunitats laborals”.

La primera edició es desenvoluparà en Ontinyent, Oliva i Sueca amb “ponents de primer nivell com Bernardo Perales, qui va liderar projectes per a Via Digital, Telyco i Telefònica des del seu lloc de director de planificació comercial del grup A-Z; i Pepe Crespo, soci-director de l'Institut de Prionomy, doctor en Enginyeria Gràfica per la UPV i llicenciat en Ciències de la Informació. Totes les empreses interessades a participar en les sessions formatives subvencionades per la Diputació poden inscriure's en: https://formworking.es/

Enguix ha explicat que anb el Formworking subvencionat per la Diputació “la idea és ajudar als ajuntaments al fet que es consoliden com a actors clau de la dinamització econòmica, posicionant-se com a aliats estratègics de les empreses del seu entorn. Per a això, FEPEVAL portarà les seues jornades a diferents consistoris, amb la idea de reunir en sessions de treball conjunt als responsables del sector empresarial i comercial de cada zona, que rebran formació especialitzada per part de professionals de reconegut prestigi del món empresarial i de la comunicació”.

Oliva, a la Safor, Ontinyent, a la Vall d'Albaida, i Sueca, a la Ribera Baixa, seran els tres primers municipis a acollir les jornades formatives de FEPEVAL i la Diputació. Les sessions seran dobles, amb un total de huit hores de formació, i tindran lloc els dimecres 12 i 19 de febrer al Museu del Tèxtil d'Ontinyent; els dijous 13 i 20 a l'Ajuntament d'Oliva; i el dilluns 17 i el dimecres 19 a l'Ajuntament de Sueca. Les habilitats directives i les sinergies seran el contingut principal d'aquestes sessions.

En referència al projecte finançat per la Diputació, el president de FEPEVAL, Diego Romá, ha assegurat que el Formworking “és una bona eina per a generar coneixement, i un gran aliat perquè les administracions locals facen costat als seus autònoms, pimes i comerciants de manera eficient”. En paraules del representant empresarial, els ajuntaments “juguen un paper fonamental com a facilitadors, contribuint a reforçar les relacions entre el sector públic i el privat, amb un impacte positiu per a la modernització i el desenvolupament dels municipis”.