A pesar que el nou terme encunyat de la “nova normalitat” no m'agrada en absolut, no hi ha dubte que la situació que estem vivint últimament, particulars i empreses, està canviant en gran manera, costums i maneres de treballar que fins al moment eren, per a molta gent, poc més que ciència-ficció.
Un dels millors exemples el podem trobar en el teletreball. Tots sabíem que existia aqueixa “estranya manera de treballar” que tenien els nostres veïns europeus i que en innombrables ocasions provocava la condescendent reacció, de barra de bar, de: “ja, però això a Espanya és impossible”.
És cert que el nostre model productiu està basat, en un grau major que els nostres veïns, per professions bàsicament presencials. Però això no hauria de ser excusa perquè el nostre país ocupe el sisé lloc per la cua en la unió quant a teletreball es refereix.
La irrupció del coronavirus i el confinament de gran part de l'economia han provocat que moltíssims treballadors proven en primera persona l'experiència del teletreball i, encara que en molts casos ha pogut ser difícil, hem vist que sí que és possible també al nostre país.
És per això, que moltes empreses estan pensant a mantindre unes certes pràctiques i ferramentes de mobilitat una vegada passe la feliç pandèmia. No obstant això, perquè això siga realment efectiu, a fi d'augmentar la productivitat dels nostres negocis, ha de fer-se bé.
Seguretat i adequació
És vital recórrer a professionals que ens ajuden a implantar una estratègia de mobilitat i teletreball que siga segura i adequada, de la mateixa manera que de les eines necessàries.
Empreses com Soluntec, portem temps apostant per solucions en el núvol que proporcionen sistemes realment efectius a les empreses de cara a apostar per la descentralització del treball.
Els sistemes de computació en el núvol proporcionen nombrosos avantatges al treball en remot:
Total disponibilitat: sistemes i aplicacions sempre disponibles des de qualsevol lloc.
Major agilitat: emmagatzemar i compartir continguts de manera fàcil i senzilla.
Col·laboració millorada: afavoreix la productivitat, la creativitat i la innovació.
Major eficiència: sistemes que escalen per a adaptar-se a les necessitats.
Al mateix temps, el núvol fa que siga més ràpid i senzill emmagatzemar i compartir dades i continguts, la qual cosa agilitarà els processos de negoci de l'organització, afavorirà la col·laboració per a un rendiment millorat i impulsarà la creativitat i innovació. En ser també fàcilment escalable, el núvol permet redimensionar la infraestructura d'una manera ràpida i efectiva per a donar resposta a les necessitats que sorgeixen a cada moment.
Sempre he sigut dels qui pensen això que “al mal oratge, bona cara”, per la qual cosa, si una cosa bona podem obtindre de tot el que ha ocorregut, és que, en l'actual situació, el núvol està permetent a moltes empreses oferir als seus empleats noves experiències de treball que s'adapten a una nova realitat i que minimitzen l'impacte en la productivitat i funcionament d'un negoci. I aprendre coses noves, sempre és bo…