Al Clúster Tèxtil Sanitari d'Ontinyent s'ha rebut amb els braços oberts la línia de 4 milions d’euros de subvencions anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a aquelles empreses valencianes que s’han readaptat i reestructurat per tal d’abastir amb productes sanitaris la lluita contra la COVID-19. Des del clúster d'Ontinyent, que abasta ja 46 empreses locals, s'han felicitat de la decisió de la Generalitat que enfortirà la idea pionera impulsada per l'Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i la patronal Ateval, que té per objectiu ajudar, impulsar i coordinar la tasca d’abastiment de productes sanitaris des del teixit empresarial més proper.
Amb aquesta ajuda, la Generalitat segueix el camí encetat per l’Ajuntament d’Ontinyent, que ha fet una aportació al clúster mitjançant un conveni de 300.000 euros signat amb l’empresarial Ateval el passat 7 de juliol. Actualment, el clúster sanitari Tèxtil Ontinyent -que engloba mig centenar d’empreses- té capacitat per confeccionar 15 milions de mascaretes i 400.000 bates al mes. "Estem molt satisfets que una iniciativa de suport a la indústria sorgida des de l'àmbit local acabe servint per impulsar un projecte autonòmic", ha assenyalat Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent. De fet, segons Rodríguez, "nosaltres quan impulsàrem el nostre clúster local ho férem amb una vocació integradora i com a punt de partida per a un clúster d'abast autonòmic", i ha afegit que "el clúster d'Ontinyent està a la disposició de la Generalitat per a cooperar en tot allò que ajude a la nostra indústria tradicional", ha declarat Jorge Rodríguez.
El conveni signat amb Ateval suposa l’aportació des de l’Ajuntament d’Ontinyent de 300.000 euros en dos anys per donar suport a les empreses locals que hagen reorientat la seua activitat cap a la producció de tèxtils sanitaris o maquinària per aquestes indústries.
El conveni de l’Ajuntament d’Ontinyent i Ateval desenvoluparà quatre grans línies de treball com són la creació d’una oficina tècnica que assessore a les empreses d’Ontinyent en la reconversió; l’organització d’un viatge a la Fira Mèdica de Dusseldorf; el suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE; i la realització de jornades de caràcter tècnic i comercial.
Pel que fa a les ajudes de la Generalitat aquestes cobriran el 75% dels costos subvencionables amb un màxim de 400.000 i un mínim de 100.000 euros. A més les inversions subvencionades s’hauran de mantindre inalterables durant un mínim de 5 anys.
Tèxtil Ontinyent es felicita dels 4 milions que la Generalitat destinarà a les empreses reconvertides
El president Ximo Puig anunciava una línia d’ajudes per a les empreses que han seguit la iniciativa d’Ontinyent i s’han convertit en essencials per lluitar contra la pandèmia