El passat dissabte l'ontinyentí Xavier Llopis va participar al Campionat del Món Inwa (International Nordic Walking Association) de marxa nòrdica a Lahti (Finlàndia), on es va proclamar campió del món en la seua categoria M50.

Van participar atletes de 23 països de 4 continents, per a disputar 4 proves: 5Km, 10 Km, 21 Km i relleus. "Finlàndia és la cuna de la marxa nòrdica i anar a competir ací ha estat molt especial per a mi. Després de 7 anys en este esport és la segona ocasió que faig una cursa internacional", explica Llopis.

L'ontinyentí va competir dissabte en la prova de 21 Km, en un circuït que discorria per boscos escandinaus, passant junt a les pistes de salt d'esquí de Lahti. Era un recorregut "molt exigent", tal i com explica Llopis: 4 voltes a un circuit que completaven els 21km amb 800 metres de desnivell acumulat total i una humitat a l'hora de la prova que s'aproparia al 90%. "Vaig realitzar tota la prova junt a un company del meu equip S.M. C.A. Marató Crevillent, mantenint un ritme exigent però que van poder mantindre durant les 2h 23' amb les quals vam completar els 21 km".

Llopis va aconseguir la quarta posició absoluta, amb el mateix temps que el 3er classificat, i es va proclamar campió del món de la seua categoria M50. El podium de la categoria el va completar un marxador de Letònia en segona posició i altre d'Estònia, 3er.

Altra ontinyentina, Mari Carmen Llopis Part; va participar també dissabte en els 10 km. En aquest cas eren dues voltes al circuït de Lahti, acabant en la 26a posició absoluta i 4a. de la seua categoría. Finalment, este mateix cap de setmana es va celebrar també el campionat d'Espanya de marxa nòrdica a la població de Sariegos (Lleó), on va acudir altra ontinyentina, Laura Bordera Torró. En un recorregut de 15km també molt exigent pel fort desnivell, va acabar en 5a posició absoluta.