L’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia han sumat a les 24 comparses de Moros i Cristians a la lluita contra les agressions sexistes durant les properes festes morocristianes. 
La regidora d’Igualtat, Paula Soler, la de Festes, Àngels Muñoz, el President de la Societat de Festers, Vicent Pla, i el secretari de l’entitat, Javier Moscardó, han presentat en roda de premsa el protocol al que s’ha aconseguit l’adhesió de totes i cadascuna de les comparses ontinyentines de cara als inminents actes de la “Setmana Gran”, un protocol d'actuació contra l'assetjament sexual en l’àmbit específic de l’oci i les festes, tant físic com verbal.
La regidora d’Igualtat, Paula Soler, explicava que des de la seua àrea s’ha llançat esta campanya amb la col·laboració de la Societat de Festers “per sensibilitzar al món fester i treballar per una festa que pugam gaudir amb seguretat i llibertat per a totes i tots”. Soler assenyalava que les conductes d’assejament sexual “han estat durant molt de temps una realitat que s’acceptava com a normal, sense ser-ho. En una societat moderna no podem tindre una conducta resignada amb estos comportaments, i per això ens felicitem de la resposta favorable a aquest protocol que les comparses han signat i que hauran d’acomplir si es produeix algún cas”.
El protocol especifica aspectes a seguir com el suport a la víctima tant en cas d’agressió física com verbal; prestar-li atenció i donar-li prioritat si es detecta algun incident; i donar-li suport a la víctima de manera respectuosa, escoltar-la i no deixar-la de costat. En cas de ser necessari es recomana telefonar al telèfon 112 si es requereix atenció sanitària o presència policial, apuntant-se també el telèfon 016 del Ministeri d’Igualtat per als casos on es necessite assessorament urgent. En el protocol també s’indica la intenció de tractar d’identificar a la persona agressora i mantindre la confidencialitat al voltant de la persona agredida.
El President de Festers, Vicent Pla, apuntava que les comparses comptaran també amb distintius de la campanya, “amb la que volem sensibilitzar sobre la importància que una festa com la nostra, de gran repercusió, es puga viure de manera lliure i amb igualtat, eliminant estes conductes”.  La regidora de Festes, Àngels Muñoz, agraïa la iniciativa de la regidoria d’Igualtat “que ens ajuda a promoure que entre totes i tots pugam fer que les nostres festes siguen les millors possibles”, agraïnt també a les comparses la seua adhesió contra uns comportaments “que cada vegada són menors però que durant massa temps s’han acceptat com a normals”.