El Consorci de Residus V5 COR ha fet un pas més en la seua aposta decidida pel tractament dels bioresidus per part dels seus municipis integrants, i portarà a la pròxima assemblea una iniciativa innovadora: aquells que hagen complert les seues obligacions ambientals, i tinguen la recollida separada de matèria orgànica pagaran 88’32 euros de tractament per tona, enfront dels 122’74 euros que pagarà un municipi que no la reculla separadament, la qual cosa suposa un 28’5% menys.


Amb esta mesura, inèdita a la Comunitat Valenciana, aquells municipis del COR que hagen fet els seus deures ambientals per al compliment dels objectius Europeus 2030 i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, voran recompensada la seua implicació ambiental pagant una taxa de tractament de residus significativament menor que els municipis que no ho fan. 
Des del COR, s'ha apel·lat constantment en els últims exercicis als seus municipis, a tractar separadament els residus orgànics, i fer-ho en el lloc més prop d'on es produeixen, evitant transports innecessaris, i reduint així la seua petjada de carboni. 
Aquesta línia innovadora en la gestió de residus, que fins hui s'havia traduït en la posada en marxa de les Illes de Compostatge, en projectes de compostatge domèstic, i en xicotetes plantes de tractament de bioresidus, dóna amb esta mesura un pas més decidit cap a la implantació de la recollida separada de matèria orgànica en tot el territori, per a convertir-la en compost que puga nodrir als camps.


Per al president del COR, Roger Cerdà, “es tracta d'una proposta que va en la línia de treball que hem emprès des de la legislatura passada en el COR, premiant a aquells ciutadans, i als municipis, que tenen un bon comportament ambiental, i d'alguna manera col·laboren en la gestió dels seus residus domèstics separant a casa”. Segons Roger Cerdà “la matèria orgànica suposa pràcticament el 40% del pes d'una bossa d'escombraries habituals de cadascuna de les nostres famílies, per la qual cosa, separant en origen, evitem trasllats innecessaris de residus, emetem menys CO₂ a l'atmosfera, i ajudem a combatre el canvi climàtic. I sempre hem dit que, qui més recicle, menys pagarà en el nostre Consorci”.
 La gerent del COR, Elba Montes, ha destacat l'aposta decidida per la reducció de residus i pel tractament dels mateixos en el lloc més pròxim al que es produeixen. “Tenim un territori molt ampli, molt ric ecològicament, i la nostra obligació és afavorir el bon comportament dels nostres ciutadans, perquè separant en origen estem col·laborant de manera fonamental en la mitigació del canvi climàtic”. La gerent del COR ha manifestat que “com a Consorci, i entitat que gestiona el tractament dels residus dels nostres 93 municipis, sempre estem col·laborant amb ells en la posada en marxa de la recollida separada dels residus orgànics, i aquesta mesura és una manera eficaç per a premiar als qui millor ho fan”. 
Cal recordar que el Consorci de Residus V5 COR és l'únic de la Comunitat Valenciana que té una Comissió específica per al tractament dels Bioresidus, presidida pel vicepresident de l'entitat, Vicent Muñoz.
 Suport als comerços locals i als grans productors de matèria orgànica.


En la proposta per a la Taxa de Tractament de Residus per al 2020 que la Junta de Govern del COR traslladarà a l'Assemblea per a la seua aprovació, a més, es plantejarà un ajust en els ràtios de quilograms que un comerç local ha de realitzar al dia per a considerar-lo un gran productor de residus. Fins hui, un establiment del COR que generava 99 quilograms de residus al dia pagava el mateix que un que generava 51 quilograms. A partir d'ara, s'introdueixen noves ràtios, i tots aquells que generen més de 30 quilograms al dia es consideraran com a “grans productors de residus”, la qual cosa en la pràctica suposarà que cada establiment pague la taxa de tractament segons els residus que genere i les tones de mateixos que produisca.
 Esta modalitat de pagament “per generació”, igualment, va en la línia dels objectius de la Unió Europea 2030, i afavorirà als xicotets i mitjans comerços, ajustant la taxa de tractament de residus a les tones de residus que generen a l'any realment. “És el moment, també, de secundar de la manera que podem als nostres petits i mitjans comerços en aquests moments tan complicats”, ha assegurat el president del COR, “i si cadascun paga per la quantitat de residus que genera, estem de nou afavorint la reducció de residus, i premiant a qui millor ho fa”.