L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha elaborat una guia metodològica per a la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables (PLGRDA), és a dir, un instrument que permetrà homogeneïtzar el seu contingut i facilitar el treball de tècnics i tècniques en les administracions municipals i supramunicipals.
Esta guia, disponible per als ajuntaments en el web de la Diputació (www.dival.es/medi-ambient/content/plgrda), s’unix al suport econòmic per a la redacció dels PLGRDA a través de l’estratègia Reacciona.
Per a la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “hem de treballar més en el foment de la reutilització i la reparació, evitar el malbaratament alimentari i impulsar una educació ambiental transformadora que prioritze la reducció enfront del reciclatge”.
Així mateix, i per este motiu, “enguany des de l’Àrea de Medi Ambient continuarem subvencionant, mitjançant l’estratègia Reacciona, la redacció dels PLGRDA, perquè és una ferramenta de diagnosi i de participació ciutadana que capgirarà i millorarà la gestió dels residus i, sobretot, invertirem més recursos econòmics en la implantació de les accions proposades en estos plans”, ha manifestat la vicepresidenta Amigó.
Cal recordar que els residus urbans no paren de créixer. Cada persona produïm més d’1 quilo de fem al dia, o siga, a la província de València es generen més d’1 milió de tones cada any. Residus que si no es gestionen adequadament, acaben contaminant la terra, l’aigua i l’aire.