Amb motiu del Dia Mundial de la Capa d’Ozó, Lurbel ha rebut el segell ‘Reduisc’ del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.
La marca valenciana de roba tècnica esportiva Lurbel seguix treballant per la sostenibilitat, un dels eixos principals de les marques que volen liderar la innovació. Es per això que, durant estos últims anys, Lurbel ha calculat la petjada de carboni (HC) pròpia de la seua activitat, tant de l’activitat productiva amb la distribució de les seues rendes desenvolupades en la seua única seu a Ontinyent, durant el període de 2017 a 2019.
Durant la seua etapa, Lurbel ha adoptat algunes mesures amb l’objectiu de reduir les seues emissions com, per exemple, la instal·lació d’una planta fotovoltaica d’autoconsum en la coberta de les instal·lacions centrals de la marca, ubicades a Ontinyent, i la renovació integral de la maquinària de la línia de planxat i teixiduria, esta última amb segell ‘Green Certified’, que garantitza un elevat rendiment i una reducció dràstica del consum d’energia.
Amb tot, s’ha aconseguit una reducció del 20’53% de la mitjana de la intensitat d’emissió en el trienni 2018-2020 respecte al trienni calculat inicialment.
Registre de petjada de carboni
El registre de petjada de carboni del Ministeri és un registre oficial, al qual les organitzacions s’inscriuen de forma voluntària i consta de tres seccions: secció de petjada de carboni i de compromisos de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle; secció de projectes d’absorció de CO2 i secció de compensació de petjada de carboni. Una vegada coneguda la petjada, la totalitat de gasos d’efecte hivernacle emesos per un individu, organització, event o producte, és possible implementar una estratègia de reducció i/o compensació d’estes emissions.
Des de Lurbel, aposten per seguir treballant en esta línia per a reduir al màxim les emissions i l’impacte mediambiental durant la seua activitat.