Després de dos mesos de lluita, el d’ahir va ser l’últim intent per a que Conselleria de Sanitat rectifique i torne a Ontinyent el servei de diàlisi que va eliminar. María Modesta Pastor, des del Consell Veïnal; Fina Bernabeu, representant dels afectats per la diàlisi; i MªCarmen Castelló, usuària, van entregar dijous a les oficines del PROP un total de 2.000 firmes que, sumades a les ja entregades setmanes arrere, suposen un total de 6.000
Una quantitat important que pareix, no obstant, no estar fent cap efecte en la Conselleria competent. Així ho explicaven a LOCLAR les afectades. “Ens sentim defraudats per Conselleria”, afirmava Fina Bernabeu, i apuntava com a “indignat” que “hagen firmat 6.000 persones a Ontinyent i la Vall d’Albaida i que no ens facen cas”. 
En este sentit, afegia, que els havia donat un poc “d’esperança” el recent nomenament de Jaime Peris, qui va ser regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, com a nou director general d’Infraestructures dins de la Conselleria de Sanitat, no obstant, l’únic que han trobat ha sigut altra decepció. “Esperàvem que este senyor”, referint-se a Jaime Peris, “fera alguna cosa, però no ha sigut així. Ací ningú ens fa cas”, afegia Fina Bernabeu. 
La representat afegia que va intentar ficar-se en contacte amb Conselleria reiteradament i que, en una de les ocasions li van respondre amb l’argument què, considerant que el nou hospital incorporarà la diàlisi, “pel moment no consideraven precís tindre este servei a Ontinyent”, assegurava Bernabeu. 
“Este servei estava cada vegada més minvat, perquè es derivava els usuaris a Xàtiva o Alcoi cada vegada més, al que se suma que el servei tampoc va eixir a concurs”, assenyalava. Aparentment una actitud que finalment ha derivat en el cessament definitiu d’este servei a Ontinyent. 
Mentrestant, la necessitat de tractament dels usuaris no ha parat i han hagut d’adaptar-se, no sense molèsties, a la nova situació. D’estar de 8:00 del matí a 13:00 hores, a estar de 6:00 a 15:00 hores. La supressió del servei a Ontinyent “ens ha complicat molt la vida”, assegura Mª Carmen Castelló, usuària del servei. “Hem de matinar més i passar allí més hores”, afig. 
Ara depenen d’una ambulància, mitjà de transport que compartixen amb altres persones usuàries de diàlisi o afectades amb altres patologies, el que suposa també major risc d’exposició al contagi de covid-19 tenint en compte que són persones de risc
Encara que cansats de lluitar i amb una mescla d’indignació i impotència, “anem a fer un últim intent”, asseguraven. El pròxim pas serà esperar a una possible resposta de Conselleria, per a la qual cosa no tenien res d’esperances. “No crec que ens contesten, o no saben escriure o no tenen telèfon, o no se’n recorden de nosaltres”, comentava Fina Bernabeu. I afegia “que no es molesten en vindre a Ontinyent a realitzar mítings- referint-se als polítics en general- perquè estan enganyant a tots els ontinyentins i a tots els ciutadans de la Val d’Albaida”, concloïa.