La seu d'ATEVAL a Ontinyent ha acollit una reunió de treball amb el president de la CEV i vicepresident de la CEOE, Salvador Navarro, i representació del sector tèxtil valencià, encapçalada pel president d'ATEVAL, Pepe Serna, per a traçar l'estratègia a seguir per a millorar el posicionament competitiu de la indústria tèxtil sanitària en l'anunciat canvi en la Llei de Contractació i Licitacions Públiques realitzat fa uns dies pel president del Govern, Pedro Sánchez. En la reunió han participat, a més, el president del Consell Intertextil Español, Càndid Penalba, el president de l'Àrea d'Innovació, el president d'ATEVAL Vall d’Albaida, Rafa Lurbe i prop d'una vintena d'empresaris tèxtils.

Des de la CEV i ATEVAL s'ha acordat sol·licitar, formalment i per escrit, als Ministeris d'Indústria i Sanitat, "que contemplen un millor posicionament competitiu de la indústria tèxtil sanitària en els canvis previstos en l'actual Llei de Contractació i Licitacions Públiques". Consideren que en aquests moments competeixen en "unes condicions de desigualtat que els deixen fora de la majoria de les licitacions públiques nacionals". A més, reivindiquen "que es ponderen aspectes complementaris al preu, com a requisits mediambientals, de qualitat o d'innovació i disseny, entre altres".

Els empresaris han recordat que s'ha fet "un gran esforç en els últims sis mesos per adequar i reorganitzar les seues cadenes de producció per a donar resposta a la necessitat de producte essencial sanitari".
El president de CEV, Salvador Navarro, s'ha mostrat descontent perquè "no hi ha hagut cap fabricant espanyol que haja pogut accedir als concursos públics en matèria sanitària" i ha afirmat que “no és normal que sectors estratègics i essencials com el tèxtil no puguen accedir a les licitacions públiques per la forma en la qual està formulada la llei que en la gran majoria de casos únicament contempla el preu, a vegades fins i tot per davall del salari mínim interprofessional, com a únic barem”.

Pepe Serna, des d'ATEVAL, ha assenyalat que “necessitem moure'ns amb rapidesa i per això hui mateix s'ha creat una comissió de treball per a realitzar un seguiment dels canvis anunciats en la llei de contractació pública amb la finalitat que la legislació tant espanyola com europea siga igualitària i defense una indústria forta, estratègica i essencial que s'ha mostrat capaç de donar resposta a situacions d'emergència”.

Totes dues entitats reclamen voluntat política per al canvi i que ja compten amb el suport del Govern Comunitat Valenciana, com va mostrar la trobada amb el president Ximo Puig divendres passat i des de Brussel·les, a través de l'Eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero, amb qui s'han connectat per videoconferència moments abans de l'inici de la jornada de treball de hui.