Hui dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha insistit en la necessitat de posar en funcionament l’Oficina municipal de suport tècnic a les associacions, aprovada per unanimitat en el Ple Municipal del passat 30 de novembre, a través d’una moció registrada per la formació valencianista. El portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha recordat que el govern municipal es va comprometre a obrir aquest servei a partir del mes de gener, però a hores d’ara encara no existeix. El portaveu també ha posat com a exemple de la necessitat urgent d’aquesta oficina la situació de falta de relleu que pateixen les entitats veïnals, agreujada per les dificultats administratives i el poc suport institucional que pateixen.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “al Ple Municipal de novembre es va aprovar per unanimitat la nostra proposta per la creació d’una Oficina de suport i assessorament tècnic a les associacions d’Ontinyent, per tal d’acompanyar les entitats en els seus tràmits i subvencions, tant aquelles gestions estrictament municipals com altres necessitats burocràtiques. Per a nosaltres és fonamental que el teixit associatiu tinga les màximes facilitats possibles per complir amb la transparència i els requisits en matèria de documentació, de cara a la concessió i justificació d’ajudes. Per facilitar la vida a les associacions és clau activar aquesta Oficina, i començar a treballar amb totes les garanties i més agilitat”. 

Calabuig ha exposat que “el govern municipal es va comprometre a posar en funcionament aquest servei a partir del mes de gener. De fet, aquella setmana de novembre que portàvem al Ple la moció, fins i tot abans de debatre-la i aprovar-la, es va anunciar en premsa la data d’inici establida pel govern municipal. Ara estem acabant el mes de març i el compromís del govern de Jorge Rodríguez encara no s’ha complit. Per això hem estat preguntant la qüestió en els últims Plens. En gener, el regidor Pablo Úbeda va afirmar que s’estava estudiant quin era el millor espai per a ubicar l'oficina, i si l’atenció telefònica seria suficient per a cobrir el servei. Aquesta resposta ens va preocupar, ja que incomplia els terminis acordats i semblava posar en dubte l’activació de l'oficina física. En febrer vam tornar a preguntar, en aquest cas a la regidora de Participació, Inma López, però l’alcalde va alçar la sessió sense la rèplica a les preguntes”.

“Cal donar resposta a aquesta necessitat urgent. La nostra proposta recull una demanda que és generalitzada en tot el món associatiu de la nostra ciutat. L’Ajuntament ha de reaccionar davant el fet que, per exemple, hi ha entitats veïnals plantejant-se la dissolució per falta de relleu, però també per les dificultats a l’hora de fer tràmits administratius o el retard en els pagaments de les subvencions per a la realització de les seues activitats. A més, ens consta que entitats d’altres sectors també pateixen problemes per abordar el seu funcionament administratiu o sol·licitar ajudes, i precisen aquest suport per a poder continuar endavant”, ha apuntat Calabuig.

El portaveu ha conclòs subratllant que “fa quasi quatre mesos que es va aprovar en el Ple la posada en marxa l’Oficina municipal de suport tècnic a les associacions, i vora dos mesos que ha transcorregut la data fixada per a activar-la per part del govern municipal. És inajornable que aquest servei es pose ja a disposició de les entitats d’Ontinyent. El suport institucional municipal també és necessari per a mantindre i impulsar el ric teixit associatiu que té Ontinyent. Si no ho fem, poden acabar perdent-se activitats i iniciatives diverses, o fins i tot produint-se dissolucions d’entitats. Això seria una notícia molt greu. Reclamem al govern municipal que complisca l’acord plenari, i deixe de banda les excuses i les falses promeses”.