La torre albarrana situada en la part del Pont Vell d’Ontinyent molt probablement va ser, en origen, un molí del S.XV, i no una estructura defensiva, tal com es pensava fins ara. És un dels descobriments que han eixit a la llum amb les obres que està duent a terme l’Ajuntament per tal de restaurar i rehabilitar aquest emblemàtic pont del SXVI, que eren visitades hui per l’Alcalde, Jorge Rodríguez.
L’alcalde, que recorria la zona acompanyat pels edils Joan Sanchis (Territori) i Manuel Cuesta (Serveis Municipals), així com tècnics i membres de l’equip de l’obra,  posava de relleu el “doble interés” de l’actuació, “que ens serveix per recuperar un dels elements patrimonials més emblemàtics de la ciutat, i a més perquè és una actuació amb un destacada vessant arqueològica que ens permetrà conéixer parts de la nostra història que estaven amagades”. 
Cal recordar que el pont ja es va sotmetre a una primera fase de restauració en 2019, uns treballs que es reprenen ara unificant les tres fases restants previstes. El projecte va estar encomanat a l’Institut de Restauració del Patrimoni i el Grup d’Investigació sobre paisatge i arquitectura rural de la Universitat Politècnica de València, i suposa una inversió de mig milió d’euros que es preveu que estiga acabada en juny.