Com molts joves, Ángela Micó Vidal va acabar els seus estudis en Filologia Hispànica i va decidir llançar-se a l'aventura d'eixir d'Espanya amb l'objectiu d'encarrilar el seu futur laboral.

Inicialment, la seua idea era aprendre l'idioma per a poder trobar treball al país estranger, conscient que, sense això, les oportunitats laborals eren inexistents. És per això que va decidir mudar-se com Au pair. “Aquest és el segon any que passe amb la meua família d'acolliment. El meu objectiu era poder treballar com a professora d'espanyol, la qual cosa implica ser autònoma, cosa que a Alemanya és molt complicat”, assegura l'ontinyentina.

Els requisits que se li van plantejar van resultar ser molt poc accessibles. No obstant això, al cap d'un any i mig vivint en un poble de Munic, a principis de maig, va començar a treballar en una escola infantil. “Estic combinant el meu horari d'Au pair amb l'escola. Sent que, per fi, comence a dirigir el meu futur cap a eixa branca laboral”, comenta Micó.

Fer el pas no va ser gens fàcil. "El principi va ser molt dur. Tenia una base molt escassa d'alemany i el meu anglés tampoc era fluid. Així i tot, els alemanys no cedeixen a parlar una llengua que no siga la seua, per la qual cosa em vaig veure forçada a aprendre el seu idioma." Aquest esforç ha donat fruits: Ángela va arribar amb un nivell A1 i ara quasi aconsegueix el nivell C1 d'alemany. "No apostava per això perquè els inicis van ser durs i, si a això li sumes que la cultura també és molt diferent, l'opció fàcil era rendir-se. No obstant això, estic molt orgullosa del que he aconseguit", exclama.



Diferències culturals i adaptació
"La gent ací és molt 'freda', la qual cosa va enllaçat amb les condicions meteorològiques. Els alemanys mostren un caràcter molt conservador", comenta. També destaca els diferents horaris de menjars, una cosa a la qual pensava que no s'acostumaria.
Micó comenta, a més, que l'hivern és una de les etapes més dures, ja que a les 16.00 hores ja és de nit. "Definitivament, el que més trobe a faltar són les meues amigues i familiars, però també el sol i el menjar", destaca.

D'altra banda, viure a Munic porta amb si un altre desafiament: el lloguer de pisos. Segons les declaracions de l'ontinyentina, és possible compartir pis amb fins a 10 persones: "Hi ha molta demanda, el mercat està caríssim i molt poc accessible”. A pesar que els salaris són més alts, el cost de vida també és més elevat.

Els avantatges de viure a Alemanya
Finalment, ressalta els punts forts de viure a Alemanya. "Hi ha molt més treballe que a Espanya. Depén de professions, però generalment hi ha molta oferta i els sous són més alts que al nostre país. La vida laboral és el punt més fort a Alemanya i estic molt contenta amb això." A més, valora l'accessibilitat a les zones muntanyenques, alguna cosa que, com a amant de la muntanya, aprecia enormement. Així, la jove d'Ontinyent continua el seu camí a Munic i segueix enfrontant reptes i gaudint de les oportunitats que la vida alemanya li ofereix.