El restaurants El Taulell i El Lloc en la modalitat professional i Margarita Pomar en amateur eren els guanyadors del II Concurs de Coca de Fira d'Ontinyent, organitzat per l'Ajuntament amb suport de la Diputació de València i la col·laboració de Comerç IN i AHVAL, que tancava hui dilluns a l'aparcament de la Sala Gomis la programació d'activitats de la Fira d'Ontinyent repartint premis per valor de més de 2.000 euros. El concurs per a professionals (forners i hostelers) comptava amb dos premis, un a la millor coca exclusivament amb elements tradicionals, que guanyava el restaurant El Lloc, i altre amb la millor coca avantguardista mantenint els 3 ingredients bàsics, que s'emportava el restaurant El Taulell. En cada cas el premi era de 500 euros aportats per l'Ajuntament, un xec consum de 100 euros aportat per comerç IN i un trofeu. 

Al cas del concurs amateur, on totes les coques havien de ser tradicionals, hi havia 3 premis: un primer premi amb 300 euros en metàlic aportats per l'Ajuntament, un xec consum de Comerç In per 75 euros i altre d'Ahval per 100 euros, que guanyava Margarita Pomar; un segon premi amb 200 euros en metàlic de l'Ajuntament, un xec regal de Comerç In per 50 euros i 1 d'Ahval per 50 euros, que s'emportava Sara Albuixech; i un tercer premi amb un xec consum de Comerç In per 25 euros i altre d'Ahval per 50 euros, que era per a Carolina Tormo. 

El jurat ha estat format en la part professional per Alberto Sais (restaurant Tremendo); Gaspar Alcaraz (forn de l'Ermiteta); i Arturo Roig (A Roig Viu); i en la part amateur pel mateix jurat afegint a Anna Cabañero (Ahval) i Maria Silvestre (Comerç IN). L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació, Natàlia Enguix, i la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, agraïen la participació "en un certàmen que posa en valor un plats més tradicionals de la nostra cuina, i que a més suposa un punt de retrobament en una jornada de festa local com el dilluns de Fira". 

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, explicava que l'any passat "la primera edició superava totes les expectatives, i enguany hem tornat a comptar amb una elevada participació i un gran ambient. Aquest concurs perdurarà en el temps, ha vingut per a quedar-se".

Showcooking en la Sala Gomis
Prèviament al concurs de Coca de Fira, tenia lloc a l'interior de la Sala Gomis una activitat organitzada dins la programació de Majors Actius, en la que les persones participants d'aquesta iniciativa adreçada a majors de 55 anys assistien a un showcooking, una mostra culinària en la que Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec de Dènia i Alberto Sais, del restaurant Tremendo d'Ontinyent, exposaven les virtuts de les coques que s'elaboren a la comarca de La Marina i de la Coca de Fira dOntinyent, respectivament. L'activitat, moderada per la comunicadora Maite Reig, incloïa un tast de 80 coques (40 de cada tipus) per als i les presents. La regidora de Majors Actius, Inma López, participava de l'activitat i agraïa la bona resposta rebuda per la iniciativa.