El Museu del Tèxtil d’Ontinyent ha acollit hui la primera de les dues jornades del programa "Formworking", una iniciativa formativa impulsada per la Diputació de València i la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL). Aquesta formació especialitzada busca enfortir les relacions entre el sector públic i privat i millorar les habilitats directives de l’empresariat local.

La vicepresidenta primera de la Diputació i diputada de Cooperació, Natàlia Enguix, ha destacat que “este projecte pretén descentralitzar la formació i acostar-la als directius de les comarques, democratitzant així l’accés a coneixements clau per a la gestió empresarial”. Enguix també ha subratllat “la importància que les administracions públiques acompanyen les empreses en el seu desenvolupament, facilitant ferramentes que fomenten la generació de riquesa i ocupació”.

La sessió de hui ha comptat amb la participació de Bernardo Perales, expert en vendes i direcció comercial, qui ha oferit formació sobre estratègies per a millorar els resultats empresarials. La pròxima jornada, programada per al 19 de febrer, estarà a càrrec de Pepe Crespo, especialista en estratègia i creativitat, que abordarà mètodes de reflexió i planificació empresarial. El programa "Formworking" forma part d’una iniciativa més àmplia finançada amb 120.000 euros per la Diputació de València, que també es desenvoluparà a Oliva i Sueca. A Ontinyent, les sessions es duen a terme al Museu del Tèxtil, amb una duració total de huit hores dividides en dues jornades.

El programa 'Formworking' té com a objectiu principal reforçar les capacitats directives i de gestió dels empresaris, autònoms i responsables de les àrees comercials i industrials de la Comunitat Valenciana. Mitjançant una metodologia pràctica i participativa, es busca proporcionar ferramentes concretes per a optimitzar la presa de decisions, millorar la competitivitat i fomentar la col·laboració entre empreses i administracions públiques.