El president del PP provincial, Vicente Mompó; el senador Fernando de Rosa, i la diputada Verónica Marco, junt a la portaveu local, Mercedes Pastor i el candidat a l'alcaldia d'Ontinyent, Rafael Soriano, han denunciat hui a Ontinyent el que entenen que és un abandó dels serveis de justícia a Ontinyent i que "acaba originant és un mal servei per a la ciutadania i per a les nostres comarques". Mompó explicava que "encara que centralitzar pot ajudar a organitzar recursos i professionalitzar els serveis, no podem estar pel municipalisme i contra la despoblació i ara a nivell autonòmic que poden dispersar serveis, que vinguen amb la història de si és rendible o no ho és".
La diputada Verónica Marco, per part seua, recordava que en 2018, Gabriela Bravo i Ximo Puig van anunciar "a un any de les eleccions, el seu famós pla 'la nova cara de la Justícia', però ha sigut la cara falsa de la Justícia o els incompliments en matèria de la Justícia. En el cas d'Ontinyent, van anunciar un nou palau de Justícia, que segons sembla, se'ls ha oblidat, perquè en 2020 l'Ajuntament va cedir la fàbrica de Bernabeu, que prèviament havia adquirit i des de març de 2020, fins a novembre de 2022 no va adjudicar la redacció del projecte". Marco detallava que "si començaren les obres demà, en el millor dels casos, podria estar en 2025, quan se suposa que a la fi de 2021, principis de 2022 havia d'haver sigut una realitat".
El senador popular Fernando de Rosa, es preguntava "quina és la proposta de la conselleria de Justícia per a defensar a les dones en matèria judicial. Hem vist que la conselleria de Justícia ha eliminat serveis en esta matèria i huit partits judicials de la Comunitat s'han quedat sense competències en matèria de violència contra la dona". De Rosa anava més enllà i demanava a Gabriela Bravo que defense expressament el manteniment a Ontinyent del jutjat de violència de gènere, perquè, segons el senador, "les notícies que tenim del Ministeri de Justícia és que la consellera Bravo ha demanat que es lleven les competències en violència de gènere a Ontinyent i se li retorne a Xàtiva. Volem una contestació ja".
De Rosa es mostrava contrari a la decisió que 8 partits judicials de la Comunitat Valenciana hagen perdut competències per a atendre les dones i defensa que "cada partit tinga el seu jutjat especialitzat. No volem que se centralitzen, perquè les dones quan pateixen violència no han d'estar desplaçant-se en taxi a una altra ciutat. Això és victimitzar a les dones. La justícia i l'atenció a les dones maltractades no es pot valorar pel seu cost econòmic, sinó que és una obligació moral donar-los el millor servei possible, i això inclou que no hagen d'anar en taxi d'un lloc per a un altre".