Els germans Joaquín i Santi Prieto segueixen d'enhorabona. Pocs mesos després de renovar la seua estrela Michelín, ara els dos ontinyentins escriuen el nom del Restaurant Sents en l'altra gran guia, la Repsol.
El passat cap de setmana es va celebrar en l'edifici de la Tabacalera de Sant Sebastià, la gala de Repsol, mitjançant la qual s'entreguen els prestigiosos 'Soles' que acompanyen als restaurants en la guia de la multinacional energètica. Entre els noms dels nous restaurants que comptaven amb el destacat premi estava el Restaurant Sents, que aconsegueix el seu primer 'Sol'. Amb aquesta nova distinció, els germans Prieto pensen que "aconseguirem que més gent acudisca a propòsit a Ontinyent" el que afirmen "farà créixer tant a la ciutat com a l'entorn, i donarà major repercussió a la gastronomia típica de la zona".

Grans especialistes així ho van decidir 
La distinció dels 'Soles' l'entreguen grans especialistes, i mai supeditat a una sola persona. L'Associació d'Amics de la Real Acadèmia de Gastronomia junt a la Confraria de la Bona Mesa són els encarregats d'assessorar la Guia. La relació professional entre les institucions s'allarga més de 30 anys i es basa en el respecte a la independència de la labor de cadascun i les seues opinions, ja que ambdues són associacions culturals sense ànim de lucre amb l'objectiu de difondre la gastronomia espanyola.
Les dues entitats, junt a membres de les acadèmies de les comunitats autònomes, compten amb informes d'inspectors que revisen, avaluen i trien als restaurants que apareixeran en la guia. En la web oficial parlen d'uns 2.000 col·laboradors per a triar-ho.
Així doncs, molt més meritòria l'elecció que, les citades entitats junt a l'Acadèmia Valenciana de la Gastronomia han fet per a concedir el 'Sol' de la Guia Repsol al Restaurant Sents d'Ontinyent i als seus amos Joaquín i Santi Prieto.