Esta mateixa vesprada ha tingut lloc a Tenerife la gala de la Guia Michelín Espanya i Portugal 2018, en la que cada any s’entreguen i es renoven (o es lleven) les estreles als millors restaurants. La presentació de la nova guia ha deixat un any més una bona notícia per a Ontinyent: el restaurant Sents manté la seua estrela.
Ara fa un any que el restaurant ontinyentí, regentat pels germans Prieto, va aconseguir la seua primera estrela Michelín, un reconeixement que va ser rebut amb gran eufòria i molta alegria, no sols per ells, sinó també per tota la ciutat. Joaquin (sumiller) i Santiago Prieto (xef) es van desplaçar fins Girona l’any passat per assistir a la gala, acompanyats per son pare, Antonio Prieto. Recorden aquell moment com si fora hui, i sobretot destaquen el gran reconeixenent rebut per part dels ontinyentins.
Enguany no s’han desplaçat a Tenerife, però han rebut la notícia de la renovació amb la mateixa alegria, ja que contar amb una estrela Michelín suposa “estar en el mapa gastronòmic i que et conega tota Espanya”, explica Ximo. No obstant, el seu objectiu és seguir la mateixa línia de treball que fins ara, “mantindre els peus al terra, i gaudir i fer gaudir els nostres clients”, comenten.
El balanç que fan del seu primer any amb estrela és positiu, i no ha suposat “per a res pressió”. I és que en lloc d’adaptar la seua manera de treballar als canons Michelin, han optat per seguir treballant com sempre, “amb molt d’esforç i dedicació”.
Entre altres coses, l'estrela Michelin els ha aportat aspectes positius com ara rebre clients de totes parts del món, com California, Finlàndia o Noruega.