La mescla de roscó de Reis i panettone s'ha convertit en un fenomen anual que ha conquistat els paladars d'Ontinyent per tercer any consecutiu. La tradició va començar fa quatre anys, quan el Forn Pastisseria l'Ermiteta va decidir aventurar-se en l'elaboració de "panettones". L'èxit va ser immediat, i va anar durant la pandèmia quan va sorgir la idea de donar un gir especial al concepte. Així va nàixer el “Roscottone”, un homenatge a l'Emissari Real de la ciutat, Jacobo.

El dolç, que conté llavors de tres xocolates, s'ha convertit en una joia durant la temporada nadalenca. La producció ha passat d'unes 130 unitats en els anys anteriors a unes 300 actualment, la qual cosa demostra l'èxit progressiu d'aquesta iniciativa tan innovadora. L'elaboració del “Roscottone” és tot un procés artesanal i meticulós que porta entre 3 i 4 dies. A més, amb un pes d'aproximadament 1,2 quilos, el dolç de Jacobo promet satisfer a unes 24 persones.

Amb tot això, la iniciativa s'ha convertit en un símbol de la creativitat i la tradició de la pastisseria local. Des de l’Ermiteta, Gaspar Alcaraz agraeix a tot el públic d'Ontinyent i voltants el gran acolliment que continua tenint la novetat.