El Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent i La Vall d’Albaida era posat aquest dijous com exemple d’impuls a l’emprendedurisme dins la gala “Plaza Emprenedors 2020", un esdeveniment que uneix els guardons a projectes innovadors amb la realització de debats i taules rodones sobre qüestions d’interès econòmic en l'àmbit autonòmic.
La gala, que tenia lloc a l’edifici de l'IVAM CADA d’Alcoy en format semipresencial amb aforament limitat i retransmissió en streaming, reunia diverses personalitats del món de l’administració, la indústria, l’educació i la comunicació. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, era convidat a participar a la taula rodona “Emprendre en ecosistemes locals”, on exposava els detalls de la posada en funcionament del Clúster que amb l’impuls d’ATEVAL i el suport de l’Ajuntament d'Ontinyent ha vist incorporar-se ja més de 60 empreses.
A la taula, on també participaven representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Alcoi, es posava a Ontinyent com “exemple de com es reacciona davant una situació tan difícil com la de l'últim any buscant una oportunitat d'on hi ha un problema". Jorge Rodríguez explicava que davant l’aposta de les empreses locals per reconvertir-se per fer front a la crisi "l'Ajuntament no podia quedar al marge", i tot i no tenir competències en matèria d'indústria, es va aconseguir articular amb ATEVAL un Clúster Tèxtil Sanitari que dóna suport en aspectes com la formació, l’accés a subvencions per aconseguir certificacions i en definitiva “ajudar a les empreses a competir en un món tan complex com el del tèxtil sanitari”. 
L’alcalde també posava de relleu els avantatges de l’entorn d’una ciutat mitjana “on és cert que caldria comptar amb una millor vertebració del transport públic, però que té punts forts com la facilitat de cooperació i col·laboració tant públic-privada, com es dóna al Clúster; com entre administracions, com fem al nostre cas amb els acords amb ajuntaments com Alcoi, Ibi, l'Olleria o Bocairent. Una cooperació que també s’ha de potenciar entre les pròpies empreses per tal de per exemple crear UTES que permeten accedir a grans contractes”, destacava.
Jorge Rodríguez apuntava entre els reptes per a les ciutats mitjanes "fer front al risc de pèrdua del talent, creant ecosistemes favorables per a la seua retenció”, posant-se com exemple d’acció en esta línia l'aposta pel foment del Campus Universitari d’Ontinyent i la defensa de la Formació Profesional. El primer edil ontinyentí també reivindicava que les ciutats mitjanes han de posar en valor factors com “la major qualitat de vida que tenim en estos municipis; el fet que les distàncies ja no són grans i tenim grans ciutats o aeroports a una hora de trajecte; o la proximitat entre els diferents agents socioeconòmics per poder ajudar a les persones emprenedores a crear llocs de feina”, manifestava.