- Per què va decidir donar el salt de Glasgow a Londres?
- El Centre de Bacteriologia Molecular del Imperial College és probablement un dels més prestigiosos del món per estudiar Bacteriologia. Va eixir la plaça de director, em vaig presentar i ells van decidir que era la persona adequada. 
- Com ha canviat el seu treball?
- Respecte a la ciència que faig, és el mateix. Nosaltres estudiem com les bactèries es passen informació. Ara el que ha canviat és que una part del temps la utilitze per a tasques de director. 
- En 2018 ja vam donar a conéixer a LOCLAR un dels seus descobriments, que va ser publicat en la revista Science...
- En 2018 vam descobrir un nou mecanisme que utilitzaven les bactèries per passar-se informació, que era molt millor que qualsevol dels que s’havien descobert fins eixe moment, i ho vam descobrir en una bactèria concreta: Staphylococcus aureus
- Quin ha estat el seu nou descobriment?
- Durant molts anys hem estat treballant amb el que anomenem ‘illes de patogenicitat’ de les bactèries, que el que fan es utilitzar els virus per moure’s. Ara hem descobert que hi ha illes que en lloc de fer ús dels virus per moure’s el que fan és “secuestrar” altres illes. 
- Intervé açò en una major propagació o major gravetat de les malalties?
- Si la informació que una bactèria passa a altra és la que va a donar resistència a l’antibiòtic, tenim un problema. I si esta informació es passa molt ràpidament, el problema és molt greu. Esta és l’aplicació a llarg termini. Entendre com estos mecanismes de transmissió fan que, bactèries que no eres resistents, al passar-se o rebre informació, passen ser resistents. 
- Estan en contacte amb empreses farmacèutiques per traslladar estos avanços?
- El que fem és que quan tenim un descobriment, el publiquem en revistes científiques, i normalment les farmacèutiques, altres laboratoris i gent que està treballant en este camp, els llig i, per tant, incorpora esta informació en les decisions que van a prendre. Cada vegada hi ha més interés en que esta informació siga en obert, per a que estiga a l’abast de tot el món. 
- Què li mou a investigar?
- Per a mi treballar en ciència és com un hobby; per a mi no és un treball. La satisfacció és gran, ja no pel descobriment; sinó més bé perquè de tant en tant, quan veus i entens com funcionen, et sorprens de vore com funciona la natura. De vegades és dur, però és un món molt dinàmic, molt canviant i molt gratificant.