El bocairentí Javier Cantó Vañó, gerent d'Ópticas ClaraVisión, va viatjar a Àfrica amb l'associació espanyola Visión Sin Fronteras per a oferir ajuda oftalmològica. En concret, l'expedició va estar formada per dos optometristes, entre ells Javier, dos cirurgians i un auxiliar d'infermeria.
Van estar allí des del 4 al 15 d'octubre. L'equip es va coordinar a la perfecció, malgrat les pèssimes condicions higièniques i de salubritat que hi havia tant en l'hospital com en l'allotjament, la qual cosa va convertir aquesta experiència en la “més dura” de totes les realitzades per Visión Sin Fronteras.
L'equip d'especialistes va portar fins allí el seu propi material i equip mèdic amb els seus propis recursos econòmic. Van estar en l'hospital de Saint Joseph, en la ciutat de Bébédjia (El Txad), un centre mèdic situat a 500 quilòmetres de la capital (Yemena), distància que, a causa del mal estat de les carreteres es converteix en 10 hores en vehicle. Allí Javier Cantó s'encarregava de passar consulta als pacients, classificar els problemes i derivar als malalts al cirurgià. Les afeccions més comunes amb les quals es van trobar van ser cataractes o glaucomes, malalties fàcilment tractables a Espanya però que sense el tractament adequat poden derivar en ceguera.
La falta de llum va ser un altre dels problemes que van haver d'afrontar, ja que l'hospital es proveïa d'un generador de llum que estava operatiu des de les 8:00 del matí fins a les 14:00 hores, ja que s'havia de parar, perquè el motor es calfava. Per a continuar realitzant operacions a la vesprada havien de sufragar ells mateixos el combustible.
Malgrat les adversitats, van operar a un total de 99 persones sense recursos i amb greus infeccions. Persones que a causa de l'àmplia distància que els separa de la capital no poden sotmetre's a les operacions i no poden assumir els costos, ja que les intervencions poden arribar a suposar fins a 30 euros, la qual cosa és per a ells el sou d'un mes. Per tot açò, pel treball realitzat amb èxit, Javier Cantó i el seu equip es mostren molt satisfets. Per a ells ha sigut “un plaer” contribuir altruistament a millorar la vida d'aquestes persones.