La capitania mora, a càrrec de la comparsa Mudèjars, amb Alberto Climent Malpartida al capdavant, no ha defraudat a les altes expectatives que havia alçat. Una amplíssim boato, en el qual han participat prop de 2.000 persones, (uns 1.000 músics) ha traslladat al públic a l'Ontinyent de meitat del segle XI. Tot i que la pluja ha fet acte de presència durant l'eixida de la capitania, amb moments de molta intensitat, l'entrada no ha parat. Festers, públic i músics han aguantat l'aigua caiguda del cel.
A partir de la troballa d'unes monedes encunyades en Samarkanda (Uzbekistan) en el segle XV, a través d'esquadres especials i ballets el boato ha recreat les relacions entre tots dos països. Els vestits i la major part dels elements que els acompanyen han sigut portats d'Uzbekistan.
El boato ha comptat amb un ampli acompanyament musical, amb la "Suite Mudèjar", escrit per Saúl Gómez, com a obra principal.


Per part seua, Masters ha participat en la capitania mora amb la coreografia "Fergana", que representava la vall que és el bressol del teixit ikat, un procés de tenyit resistent mitjançant el qual els fils d'ordit s'uneixen i es tinyen a mà abans de teixir-los amb els fils de trama. "Fergana" ha comptat amb 90 ballarins que recreaven una caravana de llums que portava les seues mercaderies des de la vall fèrtil de Fergana al món occidental. Després d'aquesta caravana apareixia un xicotet taller on es tiny i es teixix el IKAT.
El capità ha dirigit les sues tropes des d'una plataforma portada a muscles per més d'un centenar de portadors.

