La Casa del Delme obri les seues portes a Ontinyent. Es tracta d'unes noves instal·lacions municipals que ofereixen un espai polivalent, que de manera dinàmica s'adapta als diferents usos que particulars i associacions demanden.
Durant la visita a les instal·lacions, la regidora Sayo Gandia detallava que la Casa del Delme naix amb vocació ser flexible per a adaptar-se a les necessitats de les persones i col·lectius usuaris. A més, s'ha dissenyat per a fomentar la interacció i l'intercanvi de coneixements i per a oferir serveis compartits. En un ambient similar al d'un coworking, la Casa del Delme ofereix una alternativa dinàmica i flexible.
L'alcalde, Jorge Rodríguez, destacava que la Casa del Delme no és ni centre cívic ni un Espai jove, sinó una casa oberta a tots, en el qual es puguen realitzar activitats de tota mena, des de classes d'informàtica i sessions de vídeo jocs (en la de la planta baixa) fins a tallers de cuina, lectura de premsa o jocs per als més xicotets. El centre estarà atés per una conserge, una tècnica de Joventut i una altra d'animació sociocultural.
La Casa del Delme obrirà de dilluns a dijous (de 10.00 a 13.30 i de 17.00 a 21.00), els divendres amb el mateix horari però s'allargarà el tancament fins a les 23.00 hores i els dissabtes, d'11.30 a 13.30 i de 17.00 a 24:00 h. Este horari es podrà adaptar en un futur segons les necessitats i aportacions dels usuaris.
L'espai també comptarà amb una programació d'activitats mensuals i especials, per a fomentar la interacció social.
Les instal·lacions
En la planta baixa, accés des de carrer Delme, la Casa compta amb una aula de vídeo-jocs i informàtica, la recepció i un espai polivalent-cafeteria, a més de la terrassa.
La primera planta compta amb una sala gran per a conferències, activitats, tallers... així com una segona sala, en aquest cas enfocada a reunions o per a l'estudi o treballs en grup. Les oficines i una sala flexible que pot ser també utilitzada com a espai familiar completen esta planta.
La segona planta compta amb una aula de cuina així com 7 habitatges municipals de lloguer assequible.
Les vivendes, en una segona fase
Quant a les vivendes, l'alcalde, Jorge Rodríguez, explicava que estan pensades com a habitatges de primera oportunitat, perquè persones joves que vullguen independitzar-se puguen tindre un habitatge temporal mentre aconsegueixen estabilitat laboral i estalvis per a un habitatge més definitiu. Esta segona fase de traure les vivendes al lloguer s'abordarà quan la primera fase estiga consolidada.