L’hospital d’Ontinyent comptarà en breu amb un nou mamògraf digital i un TAC d’última generació gràcies a l’acord signat ahir pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez, per la qual esta entitat es compromet a donar prop de 30 milions d’euros a la sanitat valenciana, a distribuir en base a les necessitats detectades per la Conselleria de Sanitat.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que “es tracta d’una molt bona noticia per a tota la comarca, ja que tot i que estem treballant amb la Conselleria per fer realitat el nou Hospital, mentre aquest arriba no hem deixat de demanar la millora dels serveis de que disposem. Que la Generalitat haja inclós estos dos nous aparells per a Ontinyent a la distribució dels fons rebuts per la Fundació Amancio Ortega va a suposar una millora que al cas del mamògraf era especialment necessària”, manifestava.
La regidora de Sanitat, Matilde Francés, explicava en aquest sentit que el mamògraf amb que es compta a Ontinyent es troba avariat des de fa mes de 2 mesos “i donat la seua antiguetat, havia seriosos problemes per trobar recanvis per tornar a posar-lo en funcionament, el que estava començant a generar llistes d’espera tant per a les mamografies de detecció precoç de càncer de mama com per a les derivades dels especialistes”.
Francés explicava que aquest mamògraf, originàriament analògic, havia estat reconvertit en digital, per tal que pugueren fer-se les corresponents lectures a distància des de Xàtiva a les dones ontinyentines. En avariar-se, estes dones estaven sent derivades a l’unitat de mama de Xàtiva per a fer-se les proves i a l’hospital xativí per al diagnòstic.
Ara, el nou mamògraf, que serà com l’existent a la unitat de mama de Xàtiva però més nou, permetrà no sols fer l’atenció integral a les dones d’Ontinyent sense eixir de la ciutat, sinó ampliar el servei a les dones d’altres municipis de La Vall d’Albaida. Matilde Francés recordava que “la mamografia és el mètode ideal de diagnostic precoç del càncer de mama, i està demostrat que les revisions periòdiques bianuals redueixen la mortalitat entre un 20 i un 30%”.
Respecte al TAC, la regidora explicava que “el que estem utilitzant funciona perfectament, però a l’igual que passa en qualsevol dispositiu tecnològic relacionat amb la imatge, quant mes modern més qualitat presenta, i tenir un TAC multitall d’última generació permetrà detectar més fàcilment la presència de lesions o problemes em els pacients, el que suposa altre pas endavant en l’atenció sanitària a la ciutat que també hem de celebrar”, concloïa.