La Fundació Campus Ontinyent ha presentat, amb motiu del Dia de l’Educació Financera, les activitats previstes en el seu programa “Finança’t”,  destinat a millorar els coneixements financers en persones de totes les edats (menuts, grans i no tan grans).
En l’acte han intervingut el President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i la Responsable del Programa Finança’t, Miriam Penalba.
El President de la Fundació ha recordat que “Finança’t” va ser llançada fa un any, coincidint també amb la celebració del Dia de l’Educació Financera, i en este temps ha realitzat un treball de difusió a través de la seua web (que conté un auto-test, informació i documentació sobre temes financers per a distints segment d’edat, i ferramentes diverses). També és molt activa en xarxes socials, ha iniciat cicles de conferències i cursos i, a més, incorpora contes infantils de temàtica financera publicats per l’Obra Social de Caixa Ontinyent. Un treball que ha de continuar realitzant-se, afirmava. 
“L’any passat parlàvem que el programa naixia per la importància actuals dels coneixements financers, pel baix nivell de cultura financera general a Espanya i per l’escassa oferta formativa. Segons diferents Informes, la situació no sols no ha millorat sinó que ha empitjorat, situant-nos molt per baix de la mitja internacional. A més de les grans economies, per davant d’Espanya estan països com Xèquia, Bèlgica, Hongria o Botswana”. 
Així mateix, com ha destacat Jorge Rodríguez, “segons l’enquesta publicada per ADICAE, el 73% dels espanyols consideren important tenir coneixements financers, el 60% considera que té un nivell baix o molt baix, i el 80% demana documentació, material i cursos; que és precisament el que oferim a través de “finança’t. Per això, des de la Fundació continuarem impulsant este programa”. 
Per la seua part, el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha subratllat la necessitat de fomentar una major cultura financera a tots els àmbits: persones, famílies, empresaris o professionals. “Hui es demana una major transparència al sector financer i, efectivament, s’han donat passos en informació als mercats, en govern corporatiu i en la contractació d’operacions bancàries. Però eixa transparència no serà total fins que totes les parts, bancs i usuaris, s’entenguen en un mateix llenguatge, és a dir, hi haja un equilibri entre els coneixements financers d’una i altra part. Per això, el nostre suport al programa Finança’t és ferm”. 
El Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha manifestat el suport de la Universitat al programa per continuar treballant en esta línia, especialment perquè “respon a una demanda formativa de la pròpia societat que la Fundació cobreix amb aquest programa, i que s'adapta a les diferents necessitats de la gent”.