Els veïns d’Ontinyent podran participar en cates d’aigua a cegues a les quals contrastar el sabor de l’aigua corrent del municipi i conèixer més sobre les seues propietats. Esta és una de les novetats del pla d’actuacions per a 2018 al voltant del servei d’aigua potable que estan abordant l’Ajuntament i l’empresa gestora EGEVASA, les instal·lacions de la qual han estat visitades pels regidors Jaime Peris (Territori), Manuel Cuesta (Serveis Municipals) i Joan Sanchis (Govern Obert, Transparència i Governació).
La cata d’aigües sorgeix en comprovar l’elevat consum d’aigua en botella entre els consumidors per diferents motius. Manuel Cuesta explicava que “l’aigua de l’aixeta d’Ontinyent, a més de tenir menys repercusions mediambientals, té una qualitat i sabor envejables, i volem que açò es pose en valor”. Les cates cegues oferiran mostres d’aigua no identificades, entre les quals una correspondrà a la del subministrament públic del municipi, i la resta a aigües envasades de diferents marques que es poden trobar als establiments comercials de la zona. Cuesta explicava que “en les cates es podrà contrastar el sabor, i pel que fa a la qualitat posarem a l’abast dels consumidors els resultats dels controls mensuals que es fan a les aixetes, i que controlen tota mena de paràmetres, com l’olor, sabor, color, conductivitat, PH, minerals, nivell de clor o control d’absència de bactèries”, apuntava.
Quant a les actuacions a la xarxa, està estudiant-se quines intervencions de renovació i millora de les proposades per l’empresa van a realitzar-se en 2018, entre les que es troben al casc urbà a la Plaça de Baix, Avinguda del Llombo o Camí del Tabalet, entre d’altres.
En la visita a EGEVASA també es repassava el nivell dels dos pous d’aigua potable d’Ontinyent, el Pou del Torrater i el Pou dels Tarongers, que tot i la sequera dels últims mesos mantenen un nivell d’aigua acceptable que garanteix el subministrament al municipi. A més a més, també es fer seguiment dels últims avanços al sistema de gestió d’aigües, que inclou la regulació on-line, optimització energètica o el geoposicionament dels treballs.